Home » Избрано

Приключи процедурата за подбор на генерални консули. Симеон Стоилов е новият генерален консул в Чикаго

2011.05.25 Един коментар
Spread the love

Министерският съвет одобри днес номинациите на девет кандидати за Генерални консули на Република България. Кандидатурите са предложени от министъра на външните работи Николай Младенов след проведен открит конкурс за подбор.

I.    Генерално консулство на Република България в Солун, Гърция

Васил Вълчев – магистър по Право, СУ. Работил е като СТИВ в Словакия (2007-2010) и консул в Солун (2000-2004). Участвал е при подготовката и осъществяването на европейски проекти по програма ФАР. В момента е Ръководител на проекти в Секретариата на Европейската програма за регионално сътрудничество в Солун.

II.    Генерално консулство на Република България в Истанбул
Александър Радославов Велев – магистър по икономика и управление на собствеността (УНСС). Работил е дълги години като журналист (кореспондент в Македония, Сърбия и Германия), главен редактор на програма „Хоризонт” и Генерален директор на БНР (1998-2001).

III.    Генерално консулство на Република България в Мюнхен

Антоанета Байчева – завършила немска филология в СУ. Работила е в НСБОП-МВР и ВИПОНД, както и като преводач и преподавател по чужд език. В момента е заместник – ръководител на бюрото на германска фондация в България.

IV.    Генерално консулство на Република България в Шанхай
Ирина Белева – магистър по международни икономически отношения, УНСС. Работила е в китайското държавно ВТО и като представител на чужда компания за връзки с китайската администрация в Пекин. В момента организира участия в панаири и изложения на български фирми в Китай.

V.    Генерално консулство на Република България в Санкт Петербург
Петя Нестерова – магистър по международни икономически отношения, УНСС. Работила е като Ръководител СТИВ в Нидерландия (1999-2002) и директор на дирекция, занимаваща се с регионални програми в Областна администрация Варна (2005-2008). В момента е началник на отдел, занимаващ се развитието на Североизточния регион в МРРБ.

VI.    Генерално консулство на Република България в Дубай
Ангел Калинов – магистър по международни отношения, УНСС. Дългогодишен опит на ръководни позиции в областта на банкирането. Завършил е множество обучения и специализации в областта на банковото дело и финансирането.

VII.    Генерално консулство на Република България в Чикаго
Симеон Стоилов – магистър по икономика, Икономически университет – Варна. Работил на управленчески позиции в областта на продажбите. В момента работи като маркетингов директор на холдинг в България, насочен към предлагането на небанкови финансови услуги.

VIII.    Генерално консулство на Република България в Лос Анджелис
Марин Димитров – магистър по английска филология, СУ, и бизнес администрация, Университет на Линколншир и Хъмбърсайд, Великобритания. Работил е в търговската служба на посолството на Великобритания в София (1994-2001) и ръководител на СТИВ във Великобритания (2001-2005). В момента е директор за България на чуждестранна фирма, предоставяща консултантски услуги.

IX.    Генерално консулство на Република България в Торонто
Иво  Мускуров – магистър по международни отношения, УНСС. Кариерен дипломат с 26 годишен стаж в Министерството на външните работи. Имал е мандат като Генерален консул в Лос Анджелис (2005-2009). В момента е началник на отдел в дирекция „ООН и глобални въпроси”.

Източник: http://www.mfa.bg/

One Comment »

  • Emil said:

    Външният министър не предоставил предложения за Битоля, Ниш и Одрин, защото не е имало достатъчно кандидати.
    Освен, че назначи деветте нови генерални консули правителството прие промените в закона за дипломатическата служба. Външният министър Николай Младенов обяви, че законът ще модернизира българската дипломация, а ведомството, освен интересите на държавата зад граница, ще защитава и българските граждани и фирми.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.