Home » Избрано

Първанов: Трябва да отпадне ограничението президентът да е роден в България

2011.05.15 Няма коментари
Spread the love

Clipboard02Президентът Георги Първанов смята, че рано или късно конституцията трябва да бъде променена така, че да отпадне ограничението кандидатите за президенти да са родени единствено в България. При посещението си в Стралджа той посочи, че ограничението, наложено в Конституцията е неоправдано:

Съзнавам, че навремето, когато е правена Конституцията, то е имало своите персонални измерения, насочено е било към определени хора, да не могат да бъдат те допуснати до участие в изборите, но сега очевидно е, че трябва да се правят номинациите в рамките на този текст на Конституцията и да не се занимаваме с нещо, което не е постижимо.

Според мен е задължително лидерът да прави такава политика, с която неговата партия или коалиция да печели. Той, трябва да поеме инициативата, да предложи тактика, която да оправдае стратегическите цели. Дали сам той ще участва, както на мен ми се е налагало, или ще предложи друга формула, се решава на друго ниво, каза държавният глава, запитан дали е задължително лидерът на партия да се кандидататира за президент. Президентът Първанов бе гост на националния фолклорен събор „Мараш пее„, където учреди награда за най-автентично представен танц и връчи награди на победителите.

Източник: БНР/БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.