Home » Избрано

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ГОСПОЖИЦА СТЕФКА ЙОВЧЕВА

2011.04.21 Няма коментари
Spread the love

От 26 април до 15 май, 2011 г. Стефка Йовчева ще бъде командирована от посолството на Република България във Вашингтон в помощ на Генералното консулство в Чикаго.
Стефка Йовчева е родена на 1 ноември 1975 г. в Пловдив. Понястоящем тя е втори секретар по политически въпроси в посолството на България във Вашингтон. В това си качество тя отговаря основно за контактите на България с Държавния департамент и Съвета по национална сигурност. Това е втори мандат за г-ца Йовчева в посолството във Вашингтон. Първият мандат в американската столица е в периода 2003-2007 г., когато България става пълноправен член на НАТО и ЕС. В периода между двете пребивавания в САЩ (2007-2009 г.) г-ца Йовчева работи в отдел „НАТО” към дирекция „Политика за сигурност” в Министерство на външните работи. Междувременно завършва тримесечен курс на обучение в областта на сигурността в Европейския център за изследване на сигурността „Джордж Маршал”, Гармиш-Партенкирхен, Германия.
На по-ранен етап от кариерата си г-ца Йовчева работи като референт за САЩ в дирекция „Америка” (2001-2003 г.), както и в дирекция „Защита на дейността и информацията” (1998-2001 г.) на МВнР.
Г-ца Йовчева е завършила Университета за национално и световно стопанство в София. Владее английски и испански езици.
Очаква се г-ца Йовчева да участва в Пролетната сесия на Българо-Американска Асоциация в Чикаго на 1 май 2011 година.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.