Home » Избрано

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ГОСПОЖИЦА СТЕФКА ЙОВЧЕВА

2011.04.21 Няма коментари

От 26 април до 15 май, 2011 г. Стефка Йовчева ще бъде командирована от посолството на Република България във Вашингтон в помощ на Генералното консулство в Чикаго.
Стефка Йовчева е родена на 1 ноември 1975 г. в Пловдив. Понястоящем тя е втори секретар по политически въпроси в посолството на България във Вашингтон. В това си качество тя отговаря основно за контактите на България с Държавния департамент и Съвета по национална сигурност. Това е втори мандат за г-ца Йовчева в посолството във Вашингтон. Първият мандат в американската столица е в периода 2003-2007 г., когато България става пълноправен член на НАТО и ЕС. В периода между двете пребивавания в САЩ (2007-2009 г.) г-ца Йовчева работи в отдел „НАТО” към дирекция „Политика за сигурност” в Министерство на външните работи. Междувременно завършва тримесечен курс на обучение в областта на сигурността в Европейския център за изследване на сигурността „Джордж Маршал”, Гармиш-Партенкирхен, Германия.
На по-ранен етап от кариерата си г-ца Йовчева работи като референт за САЩ в дирекция „Америка” (2001-2003 г.), както и в дирекция „Защита на дейността и информацията” (1998-2001 г.) на МВнР.
Г-ца Йовчева е завършила Университета за национално и световно стопанство в София. Владее английски и испански езици.
Очаква се г-ца Йовчева да участва в Пролетната сесия на Българо-Американска Асоциация в Чикаго на 1 май 2011 година.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.