Home » Избрано

Балада за български герои (видео)

2011.04.03 2 коментара
Spread the love

45-минутен документален авторски филм на Илия Троянов показва България, каквато германският зрител не е и сънувал. Става дума за уникален, заснет в България през 2007 г. съвместен проект с националния канал ZDF, който също показа филма. Рядко германският зрител е бил разтърсван така немилостиво от сблъсъка с чудовищната комунистическа действителност в една страна на Източна Европа.
Също така рядко от екрана са се чували толкова директни и неподправени описания на абсурдната днешна действителност в страна, от неотдавна членка на Европейския съюз.


.

2 коментара »

  • Angel said:

    Преподавам социология в България. Този филм съм го пускал няколко пъти на студенти… Те бяха потресени! Нямаха никаква идея за този най-тъмен период на съвременна България. Непрекъснато дискутирахме видяното! Трябва да бъде гледан и се надявам да не бъде свален от сайта, защото смятам да го показвам през всеки един семестър (докато не бъде свален), тъй като е актуален за дисциплината която преподавам… Това е и един от начините студентите да научат и за вашата интересна медия. Младите хора са нашата надежда за по-добро бъдеще на България! Благодаря!!!

  • Pesho said:

    Обещавам като редактор – докато го има сайта, филмът ще бъде тук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.