Home » Избрано

Защо не закрием тази държава? /Три години по-късно/

2011.02.13 Един коментар
Spread the love

Автор: Богдан Йорданов

Няма абсолютно никаква нужда от нея. Тя осигурява условия за най-некадърната част от населението да живее за сметка на другото. Сиреч, тази държава е направена за това-да поддържа правата на едно малцинство, и то доволно некадърно, и задължително неморално, за сметка на мнозинството.

В нея, най-свестните, най умните и читавите отдавна са се махнали, отвратени от правилата, които им предоставя. Същевременно, най-мързеливите, най-некадърните и лишени от всякакъв морал, се възползват отлично от тези правила, защото самите те са ги направили, и като едни стари войници действат новобранците, сиреч останалите, и паразитирайки за тяхна сметка.

Абдалите им дават огромна част от данъците, пенсионират ги на четиридесет години, дават им по двайсет хилядалевови заплати заради привилегията им да са избрани, заедно с максимума на пенсиите.

А на тях, овцете, половината от работодателите не им плащат осигуровките и получават под екзистенц минимума. Ще се пенсионират на седемдесет с привилегията да вземат за едно мляко и една вафла дневно. Лекарствата-от децата, които са навън. В така изграденото общество всичко е наобратно. Няма как другояч едни да живеят за сметка на други.

Прости и елементарни хора, обикновени ловци на пари и заблудени души, говорят по медии и учат на морал. Градят морални норми-правилно-погрешно Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат.Невинни влиза в арести да демонстрират работата на фарисеи и грешници за справедливост-под външен натиск, за да имитират дейност.

Съгрешилите бирници не плащат, а плащат синца, заради техни натегачества, с които си правят алиби за далавери. Прости хора са богати, а умни им метат плацовете. В тази държава всички публични личности са жалки и гротескно смешни, като опити на Азис да прави впечатление по шоуто си.

Жалки са, като застаряващата актриса, бившо величие, което му партнира, а преди това продавало кока, за парче хляб и лъжица чер хайвер… В тази държава колата и телефонът са всичко, новите дрешки, животът назаем, пунта и пластиката, имитиращи пълната липса на смисъл и състоятелност.

В нея бедни карат мерцедеси, а те, последните, са повече от в Германия. В нея, родители изпращат децата си навън и казват, „Заръчвам ти, сине, не се връщай, тук бъдеще няма.” В тази държава усещането за безнадеждност идва още с първия крясък на новороденото. В тази държава свестните са лузъри и чак като отидат в чужбина, стават нормални. Реализират се там – тук не става. Навън дишат – тук се давят.

Възрастните не ги изнасят накрая на гората, да умрат там, защото и за това няма пари. Понеже всичко е пари, синовете нямат сантименти, а пращат родителите си да гледат набори и баби – в Италия. И те отиват.

В тази държава нямаш спокойствие, дори и да си Любен Гоцев. Винаги трябва да си готов да почнеш от нулата и винаги могат да ти вземат къщата и на стари години да те пратят в Ножарево. Дори и да не отидеш там, други мафиоти може да ти продадат жилището и да станеш клошар.

Винаги може да дойде експроприация и винаги да станеш жертва на чувството за справедливост, като поредната дежурна мантра на някой циганин, лузър или още по лошо и често срещано -нереализиран водач-интелигент, който да я облече като идеология…

В тази държава най-лошите и нелогични сценарии винаги се сбъдват, защото Европейски съюз не значи нищо, както и „Любовта към СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество”, нито пък политиката, колкото и да ни облъчват с празни лозунги. Още по-малко понятия като права, демокрация, правила.

Тя е направена за хиени, безскрупулни и ментори с манталитет на южноамерикански наркобарони. Защото думите не значат нищо, пред инстинктът им да убиват. Да имат, за сметка на усилието да говорят, да имат, без да работят.

В тази държава винаги е ставало нещо далеч по-лошо от времената на завладяването на Дивия Запад. Защото и тогава е имало правила – не стреляй пръв, не стреляй в гръб, за кражба се беси, извадиш ли пръв пищов – по-бързият печели.

И ред други, опрени на изстрадан опит и чувство за справедливост.

Правила за живот. Няма и кой да ги изисква, утрепан от малцинството, което му е оставило само правото да оцелява на скотско ниво, с триста лева заплати и над европейски цени на основните храни. В тази държава историята не служи за нищо друго, освен за пропаганда на поредна измама.

Всъщност, тази държава е лесно прогнозируема, ако си достатъчно изграден песимист.
Но в тази държава думите не знача нищо. Докато те убият за тях, ако говориш истината. Прочее, в тази държава за истината няма друга алтернатива.

Освен последният читав да им я остави тази държава – на тях. Оставете им я, майната й. Тогава,обаче, ще внесат виетнамци.

Запомнете този текст, за да не се каете или оправдавате сетне. Казах ви.

Източник: http://zemaria.blog.bg/

One Comment »

  • gergana said:

    Съгласна съм,но мисля че държавата вече е закрита,тя не е дори българска територия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.