Home » Избрано

Противопоставяме се на опитите за подмяна и фалшифициране на историята на България!

2011.02.27 Един коментар
Spread the love

ДО
БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА, КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ „ЗА” ДЕМОНТИРАНЕ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКА АРМИЯ В СОФИЯ

Във връзка с организираното от „ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ – ДРУЗЬЯ РОССИИ”, Младежко БСП, гр. Ямбол и Младежко обединение на БСП гр. Варна – „ПОДНАСЯНЕ НА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ” на 3 Март 2011 от 10:00 до 13:00 часа.

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМА Г-ЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,
УВАЖАЕМА Г-ЖО КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Заявяваме, че категорично се противопоставяме на опитите за подмяна и фалшифициране на историята на България!
Съветската армия няма никакво отношение към нашето освобождение, дори само поради факта, че не е съществувала. Това е и незачитане ролята на българското освободително движение, българското опълчение, хилядите български герои, дали живота си за нашата свобода! Подигравка и гавра с националния празник на родината ни!
Не можем да приемем, че 22 години след „демонтирането” на СССР и прекратяването на съществуването на тази армия, създадена единствено и само за целите на студената война, у нас все още се намират хора, които да спекулират с ролята й в нашата история! Обективната истина е, че това е единствено и само армия – окупатор, наложила у нас един терористичен и човеконенавистен по своята същност репресивен режим. Режим, отнел десетки хиляди човешки животи, прекършил милиони човешки съдби!
В последните месеци на нашата инициатива сме подложени на изключителен психологически тормоз от страна на защитниците на въпросното съоръжение! Получихме многобройни заплахи за физическа саморазправа, обиди (най-меките от които е „фашистки свине”) и дори клип със заплахи за изпращане в Белене и Ловеч.
Ето защо призоваваме цялата демократична общественост в България да ни подкрепи, за да премахнем най-после срамния монумент от лицето на нашата столица. Докато е там, той ще е символ на разделението на нашия народ на палачи и жертви! Това трябва да се прекрати веднъж и завинаги.
И ще завършим с думите на отец Паисий: „О неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?”. В този смисъл днес ние бихме искали да призовем: „Народе, почитай националните си герои и на националния си празник се поклони пред героите от Шипка, Батак, Перущица и Панагюрище, помни тяхното дело и знай истинската си история!”
С уважение
ИИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ДЕМОНТИРАНЕ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В СОФИЯ
www.decommunization.wordpress.comOne Comment »

  • Петър Величков said:

    Руският посланик и руските граждани да престанат да се месят във вътрешните работи на България. Паметникът час по-скоро трябва да бъде демонтиран и пратен в музей.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.