Home » Избрано

И в Египет някои българи са по-равни от другите…

2011.02.05 Няма коментари
Spread the love

Автор: Атанас Чобанов

На фона на гръмките обяви, че правителствените самолети са готови да евакуират съгражданите ни е Египет, ето какво се случва на практика в страната, в която не работят дори и банкоматите.

Вероятно Министър Младенов би посъветвал сънародниците ни да го следват в Туитър, за да разберат кога и как се подготвя следващата евакуация.

Да, но тогава в Египет е нямало дори интернет.

А посолство уж има, уж имат и телефони равнодостъпни за всички българи. Но обратната връзка изглежда е само за по-равните и посолството преценява кои са те.

Получено от Весела Б., събота 5 февруари 2011


Обадих се в посолството когато някой държави започнаха да си изтеглят гражданите и попитах какво решение има за българите живеещи в Египет.

Отговорът беше, че няма за сега нареждане и ей сега започвали да звънят на картотекираните, разбира се оставих си координатите, ако има нещо да ми се обадят. Обадих се на една българка, живееща в Гиза с малко дете. Тя е регистрирана, разбира се и на нея не се бяха обаждали.

След като пуснаха интернета разбрахме, че точно предния ден е имало правителствен самолет, разбира се обадих се и ми казаха евентуално може да има друг полет, като междувременно ми предложиха полет през Атина за 320 евро, а всички знаят, че няма банки… и така до днес никой не се е обаждал нито на мен нито на майката с детето, която искаше да го изпрати.

Знаех, че не може да се разчита на нашето посолство и, че има превилигировани, но не и в такива екстремни ситуации!

Ние не сме родоотстъпници?!!!…

Благодаря

П.С. Има още какво да се каже за безхаберието на нашето посолство, но мисля, че това е достатъчно!


Източник: http://www.bivol.bg


египет

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.