Home » Избрано

Божидар Димитров вече официално не е министър

2011.02.04 Един коментар
Spread the love

Парламентът освободи Божидар Димитров като министър без портфейл, а функциите му ще бъдат разпределени между останалите членове на кабинета, съобщи „Дневник“.

Предложението на премиера Бойко Борисов подкрепиха 98 депутати, един гласува против, а 16 се въздържаха.

Божидар Димитров подаде оставка като министър в края на декември миналата година покрай скандала с посланиците-агенти на Държавна сигурност. Премиерът пожела те да бъдат отзовани, но многократно беше обвинен, че прилага двоен аршин, след като държи в кабинета си хора с досиета, какъвто е и Димитров.

БСП възрази днес срещу закриването на поста на Божидар Димитров и обвини ГЕРБ, че няма политика за българите зад граница.

Мая Манолова от БСП обвини правителството в двоен стандарт и попита защо ГЕРБ не отзоват кметовете и областните управители, за които е установена принадлежност към бившата Държавна сигурност.

От БСП критикуваха и забавянето на гласуването на оставката на Димитров за да влезе в сила изборният кодекс. За да бъде назначен, беше създаден специален пост, за да бъде освободен – специален закон, коментира Манолова.

Очаква се следващата седмица Божидар Димитров да поиска да бъде освободен и като депутат. На неговото място трябва да остане Вяра Петрова, която беше депутат, докато Димитров заема министерския пост.

Източник: Кафене.нет

One Comment »

 • Георги said:

  Пирински: Въпросите на българите в чужбина остават без отговори и МС бяга от отговорност
  04 февруари 2011 Агенция „Фокус“
  Гласувах против, защото в мотивите на Министерски съвет, представени от г-н Дянков, въпросът за това, какво става оттук нататък с въпросите на българите в чужбина, е оставен изцяло без отговор. Това каза в обяснение на своя отрицателен вот народният представител от ПГ на Коалиция за България Георги Пирински след гласуване на заличаване поста министър без портфейл, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
  „Записано е, че функциите на министъра без портфейл ще бъдат преразпределени в съответствие с конституционните и законовите изисквания. Целият ход на обсъждане на структурната и персоналната промяна всъщност много ясно демонстрира, че всъщност проблемът е какво става с Божидар Димитров, а не какво става с българите в чужбина”, заяви Пирински.
  Той посочи, че става дума за политически измъчени решения без мисъл какво всъщност става с въпросите, на които трябва да отговаря Божидар Димитров.
  По думите му Министерски съвет изцяло е избягал от своята отговорност.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.