2024-04-23

2 thoughts on “ЛИКАНТРОПИЧНА ДЕМОКРАЦИЯ: CIRCULUS VITIOSUS BULGARICUS

  1. Здравей, NIK!

    Днес е Първият ден на март, да закачим мартениците в Душите си,
    и да си пожелаем ЗДРАВЕ-КЪСМЕТ-ПЛОДОРОДИЕ!!!!

  2. „На 10 ноември 1989 г. падна “софийската” стена и настъпи “премахване” на политическата власт на БКП, “преобразуването” й в БСП, разочарование от СДС, лъжлив цар, тройна коалиция – и надежди в ново правителство. Circulus vitiosus Bulgaricus – българският порочен кръг на надежда-и-отчайване, ентусиазъм-и-нихилизъм се завъртя за 21-ви път.“

    Кавичките, които авторът предумишлено е поставил, говорят за увереността му във фалшивата същност на цитираните явления. Само се питам защо е спестил тези знаци и за абревиатурата „СеДС“, която е призната отдавна за креатура на „БКП“?
    (Ето и анекдот по този повод, разказван още в първите години на „промените“:
    „Имало едно време миризливо ла.но, наречено „БКП“. На 10.ХІ.1989 г. колелото на историята го преполовило. „Отляво“ останала „БСП“, а „отдясно“ – „СеДС“).

    Редовните читатели знаят защо и „БКП“, и „БСП“ са в кавички – просто защото въпросните образувания никога не са съществували в правната действителност, а само фактически. За новодошлите в сайта на ЕВРОЧИКАГО посочваме хипервръзките, които ще им покажат, че НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ!
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_09.html
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_1610.html
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_358.html
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_10.html

    „21 години не стигнаха да излекуваме 45-годишните рани в начина на мислене – няма я меритокрацията, “аристокрацията на заслугите” от държавата на Платон.“

    Индоктринацията на атеизма, уважаеми докторе, не е на 45, а вече на 66. И до ден-днешен пълнят главите на най-малките с неподлежащата на доказване вяра във възникването на всичко от нищо, което после еволюирало до Homo Balcanicus. Няма значение, че има Втори закон на термодинамиката, според който всичко, оставено свободно да се „развива“, неминуемо деградира. Не само в природата, но и в обществото.

    Не остава място за качество там, където количеството е вековен господар над сърцата и умовете.

    Което, впрочем, много точно сте констатирали и описали:

    „А ние освободените хора не спираме вулгарните си изяви на примитивен хедонизъм, проявен в алкохолизиране, наркотизиране, разврат, проституция, педерастия, педофилия, безотговорно отразявани от медий и интернет форуми – пред очите на училището, университета, църквата, семейството и държавата.“

    Какво друго може да донесе култивираното вече 66 години безбожие, водещо началото си от детската градина и завършващо в парламента на „просветена“ Европа, който се отрече от християнските корени на собствената си цивилизация – може би в името на потенциална тотална ислямизация? Ако скоро не сте прелиствали „Хиляда и една нощ“ (академичното издание), направете го – там ще видите обрисувани по блестящ начин всичките гореописани плодове на квазисвободата (е, без медии и интернет, разбира се).

    „ Всичко това, заедно с корупцията и липсата на съдебна справедливост, пусна на свобода още един порок от кутията на Пандора: агресията – вербална и физическа, наскоро я обобщих като “булгресия” – не само битова, дискотечна и стадионно-улична. Но особено много онази, наричана white-collar crimes (престъпления на белите яки) – корупцията на политиците и високпоставените държавни служители.“

    Съдебна справедливост? Предоставяна от „деполитизирани“ съдии, прокурори, следователи, клели се във вярност на Партията? Бетонирани с пожизнен статус чрез разпоредбите на „Конституцията“?

    Агресията е една от проявните форми на целенасочено терористично въздействие върху обществото, та да бъде държано то в страх и покорство. Проф.Янко Н. Янков-Вельовски е описал тези механизми и прийоми в публикуваната през 2007 г. книга КУТИЯТА НА ПАНДОРА. ЕДНА КАЛЕЙДОСКОПИЧНА ВИЗИЯ ВЪРХУ ТЕРОРИЗМА. – С., „Янус“, 630 с.

    „Ще забележите, че там пише и за бездушието на овцете – другата страна на агресията.“

    Ето тънката струна, която подръпват при нужда кукловодите от всички епохи – от времето на зараждането на античната демокрация и до днес. Но защо трябва да обвиняваме вълците – в естествената природа те осъществяват важна санитарна функция. Не и в човешкото общество – тук ролята на корумпираните „елити“ (икономически, политически, „културни“, медийни и пр.) е да паразитират върху – не „бездушието“, а – бездуховността на демократичното стадо.

    Пример:
    Само след месеци са поредните „избори“. Д-р Чалдъков добре е разбрал кои са враговете и кои – потенциалните приятели на българина – кандидати за властта. Но колко тежи неговият глас? – Точно толкова, колкото и гласът на онова нещастно същество, което за две кебапчета и пластмасова чаша бира ще даде гласа си за който престъпник му посочат. А личното име на това човекоподобие е легион

    Това, брайно, е демокрацията.

    Останалото е мълчание.

    „Така от “45 години стигат/ времето е наше” стигнахме до “21 години стигат/ времето е тяхно”.“

    Времето е било тяхно през всичките тези 66 години. От момента, в който изпълзяха от землянките и до настаняването в днешните им имения, пръснати от Бояна до шикарните мултимилионерски предградия на Милано, Майами и Сан Франциско.

    Не са малко 66 години – един средностатистически български живот. Достатъчно време, за да си внушат, че ще са вечни. Но самозабравилите се паразити – за разлика от естествените такива – пропускат, че ако донорът умре, и те си отиват с него.

    Още дишаме, но все по-слабо и все по-рядко.

    Ще се видим в отвъдното – и там – кой каквото дробил, ще куса.

    Нека да им е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *