Home » Авторски страници

Писмо до дядо Коледа!

2010.12.25 Един коментар

Здравей, дядо Коледа!
Пиша ти, защото вярвам, че ти си пазителят на нашата надежда за един по-добър свят.
Аз вярвам, че точно ти, дядо Коледа, знаеш как би могъл да изглежда по-добрият свят!
По-добрият свят съществува в нашите мисли, надежди и мечти. Ние си го представяме като слънце и пухкав сняг, като северно сияние и безбрежни хълмове в пустинята, като нaй-красивото земно кълбо, окичено с гирлянди от безброй слънца. По-добрият свят е тук до нас. Нужно е само да протегнем ръка на другия до нас и да озарим сърцето му с лъчезарната топлина на добротата и на благостта. По-добрият свят е мирът до нас – нужно е само да протегнем ръката си и да помилваме другия до нас – да стоплим в прегръдка душата му. По-добрият свят е радостта до нас – нужно е само да протегнем ръка на другия до нас и да изтрием сълзите от очите му, за да светне лицето му като слънце, грейнало от милостта. По-добрият свят е любовта, толкова близо до нас, нужно е само да протегнем ръка към другия до нас – да поемем в шепи личната му тревога, за да изтръгнем от гърдите му жизнерадостния вик:
-Светът е любов!
А на утрото, след нощта на звездни водопади, хората от нашето земно кълбо ще се пробудят усмихнати, прошепвайки заедно мъдрите думи:
Светът е любов!
Мили дядо Коледа, моля те, развържи торбата с подаръци и когато идваш на нашата планета в коледната нощ, осветена от Витлеемската звезда – пусни ни за подарък Надежда за един по-добър свят !

Боряна Калистрина

One Comment »

 • Pesho said:

  Реклама:

  Скъпо дете,
  за осма година имаш възможност да изпратиш своето писмо с Коледни желания до Дядо Коледа чрез любимия си сайт Az-deteto.bg!
  Опиши своите желания, а ние ще ги предадем на белобрадия старец.
  Очаквай благодатна Коледа с любов и надежда!

  http://www.az-deteto.bg/pismodqdokoleda.html

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.