Home » Авторски страници

Стартира третото издание на „Награди за успелите деца на България”

2010.11.01 Няма коментари
Spread the love

За трета поредна година фондация “Димитър Бербатов” подкрепя изявените деца на България

DBerbatov_kids2010

София, 1 ноември, 2010 – Днес започва кампанията по третото издание на проекта „Награди за успелите деца на България” – 2010, на фондация “Димитър Бербатов”. Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици могат да номинират деца в ученическа възраст, постигнали успехи през 2010 г. в сферата на изкуствата, науката или спорта на уеб-сайта на проекта (http://www.dberbatov.org/projects/nagradi/).

За валидни по смисъла на проекта ще бъдат приемани само онези постижения, за които има издаден съответен документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Те трябва да са за 2010 г. и в някоя от горепосочените сфери, от участие във форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Условията за номиниране са детайлно описани в уеб-сайта на проекта.

Проектът отново включва децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондация „Димитър Бербатов“ е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България и да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница.

Другата специална награда е за деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании, в социални проекти или са участвали в състезания по гражданско образование. Двамата победители в тази категория (един от училище в страната и един от училище в чужбина) ще могат да изживеят един ден като мениджър на UNICEF – България, като се докоснат отблизо до ежедневието на световна организация, работеща в полза на децата.

588 деца от над 3000 номинирани бяха одобрени по критериите на проекта “Награди…” за 2009 г. Списък с номинираните и наградените деца може да откриете и на нашия сайт тук (линк)

Основната цел на проекта е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.

Димитър Бербатов е идол на подрастващите и пример за човек, успял с талант и труд да сбъдне детската си мечта. Това е възможност да се влияе на децата да насочват енергията си в градивна посока, което ще работи за тяхното бъдеще. В обръщението си към тях в книгата, която фондацията издава като част от този проект, Димитър Бербатов най-добре обобщава неговата философия:

„Здравейте, изключителни деца от тази книга!

Истински респектиран съм от вашите успехи! Вие не просто сте талантливи – с труда и постиженията си можете да бъдете пример за повечето възрастни.

Вашите близки или вие самите ни разказахте за тези успехи и ни изпратихте доказателства за тях, след което журито прецени кой е постигнал най-много през 2009 г. в областта, в която се изявява – Изкуства, Наука или Спорт. Тях представяме в това издание, за да се гордеят повече българи, че ви има.

Вие вече знаете колко сила и амбиция са нужни, за да сте сред най-добрите. Сила и амбиция ще ви трябват и занапред и колкото по-нагоре – толкова повече. Ще срещате и трудности, но и немалко добри хора, които ще ви подкрепят.

Поздравявам ви за успехите – не като деца, а като хора, които работят за името си и за името на своята родина. И ви пожелавам, където и да продължите да учите по широкия свят, един ден да се върнете да живеете в България. И където и да сте, да се чувствате българи.

Ваш Димитър Бербатов”

Проектът “Награди…” – 2010 се осъществява със съдействието на Асоциацията на българските училища в чужбина и на UNICEF и с официалното медийно партньорство на:  БГ Радио, БТА, bTV, FoxLife, в. “24 часа”, Камара за визуална комуникация и защита на околната среда, Pro.Bg, информационните сайтове Vesti.bg и Sportni.bg и www.Eurochicago.com.

За Фондация “Димитър Бербатов“:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Връчване на наградите за 2009 г.

Връчване на наградите за 2009 г.

За допълнителна информация:
United Partners Ltd.
Ива Григорова
Тел.: 02/832 33 44, 0888 700 633

––––––

Б.Р. Вижте тук (линк) имената на номинираните 658 деца за финала на  конкурса.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.