Home » Авторски страници

Фондация “Д.Бербатов” номинира “Успелите деца на България – 2009″

2010.02.04 4 коментара
Spread the love

Жури ще оценява одобрените 589 номинации за проекта “Успелите деца на България” – 2009

Второто издание на проекта “Награди за успелите деца на България” 2009 на фондация “Димитър Бербатов” събра 3019 номинации.

“Радостно е, че толкова много деца работят ежедневно над заложбите си и имат куража да участват в състезания. Някои от тях го правят със завидно постоянство и с впечатляващ успех! Сигурен съм, че и тази година ще бъдем затруднени да изберем победителите. Но за нас всяко дете с одобрена номинация е вече победител”, сподели учредителят на едноименната фондация, звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

За валидни са приемани само онези постижения, за които има издаден официален документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Други изисквания към тях бяха те да са за 2009 г. и в съответните области – Наука, Спорт, Изкуства и Социална дейност, от участие в състезателни форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Има установен, подробно разписан ред, по който се извършваше номинирането и неговото нарушаване доведе до отпадането на част от номинациите по административни причини.

Проект 2009 включва и децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондация “Димитър Бербатов” е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България и да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница.

След финалното разглеждане сред одобрените са 46 номинации на българчета от чужбина. Това са номинациите, които са направени в съответствие с изискванията, подробно описани в уеб-сайта на проекта www.dberbatov.org/nagradi.

Сега започва тежката и отговорна работа на журито по оценяване на валидните номинации. От всяка от областите Изкуства, Наука и Спорт и съответно от всяка възрастова група, ще бъдат излъчени по трима финалисти (общо 27). От всяка от трите области, съответно по групи, след това ще бъдат определен и победител, като общо 9 ще са лауреатите на фондацията.
Отделно по един победител във всяка област – (общо трима), ще бъде излъчен сред децата от българските училища зад граница. Две деца (едно от страната и едно от училищата зад граница) ще бъдат отличени за работа по социални проекти.
Броят на номинациите не съответства на броя на децата: от една страна някои деца са номинирани в повече от една от четирите възможни области, а от друга – има направени и групови номинации. В секция “Номинирани” на уеб-сайта на проекта www.dberbatov.org/projects/nagradi/ можете да видите кои са те и да се запознаете с техните постижения през 2009 г. Списъкът с имената им (по азбучен ред) е публикуван в секция “Нашите деца” на уеб-сайта на фондацията и на www.Eurochicago.com под тази статия.

Експертите ще оценят всяка от номинациите в своята област, след което ще направят обосновано предложение за победители пред целия състав на журито.

Журито включва експерти и трима представители на фондацията, в т. ч. Димитър Бербатов. Журито гарантира на родители и деца, че оценяването ще се извършва напълно обективно, на база подадената от номиниращите достоверна информация. Водещите критерии са: завоювано място, авторитет на състезанието и брой постижения през 2009 г.

Фондация “Димитър Бербатов” представя експертите в журито за различните области:

НАУКА – Проф. Сава Гроздев (председател на журито)
Доктор по математика и доктор на педагогическите науки. Председател на Асоциацията за развитие на образованието, член на УС на Съюза на математиците в България. Председател на секция “Математика” към Съюза на учените в България. Основните дейности на споменатите неправителствени организации са насочени към организиране и подпомагане на образователни и научни инициативи във връзка с обучението и квалификацията на ученици, студенти, учители и др. В МОМН е председател на Националната комисия за олимпиадите по математика. Член е на Академичния съвет на БАН и е председател на СНС при ВАК по теория и методология на преподаването и обучението по естествени науки и математика. В международен план е представител на България в Европейската асоциация “Кенгуру без граници” със седалище в Париж, която организира най-масовото математическо състезание в света “Европейско Кенгуру”. В момента е вице-президент на асоциацията. В периода 2001 – 2004 г. е бил член на Комитета по образование към Европейския математически съюз. Участвал е в редица международни научни форуми, в т.ч. и като член или председател на организационни и програмни комитети.
През последните 20 години проф. Гроздев е ангажиран активно с педагогика и методика на обучението – както с теоретични изследвания, така и с практическа дейност. От 1990 г. е бил последователно заместник-ръководител и ръководител на националния отбор за балканските олимпиади, както заместник-ръководител и ръководител на националния отбор за международните олимпиади. С помощта на математически модел той успя да разработи научно обоснована методика за обучение на изявени ученици и студенти. В резултат на използването на тази методика в периода 1999–2003 г., когато е бил научен ръководител на националния отбор, България печели от световните олимпиади общо 30 медала от 30 възможни: 17 златни, 11 сребърни и 2 бронзови. В отборното класиране за този период България сумарно е на трето място след Китай и Русия. След нас са държави с голям икономически и човешки ресурс: САЩ, Англия, Франция, Германия, Япония, Канада и др. В периода 1994–1998 г., когато е бил научен ръководител на балканския отбор, България печели от балкански олимпиади общи 29 медала от 30 възможни: 16 златни и 13 сребърни, както и 4 отборни титли от 5 възможни. През 2003 г. под неговото научно ръководство България стана световен шампион по време на Световната олимпиада по математика в Япония.

ИЗКУСТВА – Армине Сърабян
Експерт в Министерството на образованието, младежта и науката – дирекция “Политика в общото образование” с над 30-годишна педагогическа дейност и носител на първа квалификационна степен. Участник в жури или почетен гост на международни и национални конкурси по изкуствата, с поглед за нивото на всеки от тях. В допълнение към това г-жа Сърабян ще консултира оценяването с експерти от различните видове изкуства.

СПОРТ – Едуард Папазян
Спортен журналист със сериозна практика и авторитет сред колегите си в бранша. Оглавява отдел „Спорт” на в. „24 часа” вече единадесет години. Специалността „Българска филология” на Софийския университет може да се гордее с един от най-интересно пишещите и най-обективните спортни журналисти днес. Отразявал е на живо четири европейски и три световни първенства по футбол, което не означава, че останалите видове спорт не са сред неговите интереси и в неговата компетентност. Самият Еди определя себе си като “пловдивчанин по рождение и възпитание (включително първите 7 години).” След осеммнадесет години опит в наблюдение и анализ на спортния живот, от които четиринадесет  в „24 часа”, Едуард Папазян има необходимите познания за оценка на номинациите от всички видове спорт.

В зависимост от времето, необходимо за оценяването, и в зависимост от ангажиментите на Димитър Бербатов в чужбина ще се определи и датата на церемонията, която организаторите ще съобщят допълнително.

За Фондация “Димитър Бербатов“:
Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя като организация за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

За допълнителна информация:

United Partners Ltd.
Ива Григорова
Tel: + 359 2/832 33 44, + 359 887 917 267
E-mail: [email protected]

Държавна агенция за българите в чужбина
Лана Мумджиева
Tel: + 359 2/935 06 57
E-mail: [email protected]

————————————————-

Номинирани

1. Август-Александър Павлов 18 г., Пловдив – Виолончело

2. Аделина Петкова 11 г., София – Художествена гимнастика

3. „Аксел” (формация) 17 г., Силистра – Модерен балет

4. Албена Атева 10 г., Летница – Изобразително изкуство

5. Александра Борисова 12 г., Кюстендил – Народно пеене

6. Александра Георгиева 10 г., Лом – Литература

7. Александра Драгова 10 г., Хасково – Модерен балет

8. Александра Дянкова 16 г., Сливен – Информационни технологии

9. Александра Кънева 9 г., Кърджали – Изобразително изкуство

10. Александра Младенова 14 г., София – Изобразително изкуство

11. Александра Накова 19 г., Перник – Бойни изкуства

12. Александра Паунова 10 г., Великобритания, Лондон – Литература

13. Александра Симеонова 10 г., Казанлък – Пиано

14. Александрина Михайлова 11 г., Шумен  – Пиано

15. Александър Атанасов 11 г., Плевен – Математика

16. Александър Величков 8 г., Шумен – Литература

17. Александър Колев 17 г., Русе – Математика

18. Александър Костадинов 18 г., Варна – Пиано

19. Александър Лалев, Тихомир Трифонов, Георги Овчаров, Димитър Момнев (екип) 18 г., Казанлък – Екология

20. Александър Петев 12 г., Варна – Литература

21. Александър Скляров 17 г., Казанлък – Физика

22. Александър Стоев 15 г., Пловдив – Картинг

23. Александър Стойчев 11 г., Русе – Математика

24. Александър Стоянов 8 г., Русе – Пиано

25. Амори Жан-Луи Трибулен 11 г., Франция, Париж – Шахмат

26. Анамария Коева 16 г., Бургас – Литература, Изобразително изкуство

27. Ана-Мария Абаджиева 6 г., Варна – Карате

28. Ана-Мария Янакиева 11 г., Варна – Поп-пеене

29. Анастасия Суслина – Елена Николаева (дует) 15 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Народно пеене

30. Андрей Русев 14 г., Несебър – Бойни изкуства

31. Анита Ковачева 7 г., София – Изобразително изкуство

32. Анита Стефанова 13 г., Летница – Изобразително изкуство

33. Анита Тончева 18 г., Плевен  – Изобразително изкуство

34. Анита Тончева 18 г., Плевен  – Социален проект

35. Анна Атанасова 10 г., Испания, Палма де Майорка – Литература

36. Анна Войнова 13 г., Трявна – Математика, Информатика

37. Анна Войнова 13 г., Трявна – Пиано

38. Анна Георгиева 16 г., София – Фехтовка (сабя)

39. Анна Петрова 17 г., Плевен – Изобразително изкуство, Фотография

40. Анна Първанова 11 г., Пловдив – Изобразително изкуство, Литература

41. Анна-Моника Георгиева 14 г., Канада, Аврора, Онтарио – Фолклорно пеене, Изобразително изкуство

42. Ансамбъл „Левски” (Лия, Гери, Цвети, Мони и Софи) 10 г., София – Художествена гимнастика

43. Антоанета Костова 18 г., Казанлък – Изобразително изкуство

44. Антоанета Костова, Антоний Костадинов, Марин Желев, Мима Настева (екип) 17 г., Казанлък – Биология, Екология

45. Антон Анастасов 18 г., Хасково – Информатика

46. Антон Чернев 12 г., Шумен – Информатика, Математика

47. Антония Алексанрова 11 г., Плевен  – Приложни изкуства

48. Антъни-Стенли Георгиев 12 г., Канада, Аврора, Онтарио – Футбол, Хокей

49. Апостол Атанасов 14 г., В. Търново – Математика, Химия

50. Апостол Атанасов 14 г., В. Търново – Спортно ориентиране

51. Ариф Илиев 13 г., Н. Загора – Борба

52. Арман Мартиросян 13 г., София – Бойни изкуства

53. Асен Пенчев 11 г., Русе – Математика

54. Атанас Димитров 11 г., Сливен – Информационни технологии

55. Атанас Ковачев 18 г., с. Войсил, обл. Пловдив – Социален проект

56. Бистра Старейшинска 11 г., София – Художествена гимнастика

57. Благовест Конецовски 10 г., Враца – Математика

58. Богомил Яковчев 11 г., Русе – Плуване

59. Божидар Ганев 12 г., Ст. Загора – Математика

60. Борис Божинов 9 г., София – Математика

61. Борис Дишов 12 г., с. Костелево, обл. Враца – Математика

62. Борис Дишов – Габриела Стефанова (двойка) 12 г., Враца – Спортни танци

63. Борислав Радулов 10 г., София – Бойни изкуства

64. Борислава Марчева 18 г., Бургас – Изобразително изкуство

65. Боряна Василева 17 г., Перник – Народно пеене

66. Боряна Калейн 9 г., София – Художествена гимнастика

67. Боян Михайлов 16 г., Харманли – Кану

68. Бояна Пешева 15 г., Кюстендил  – Изобразително изкуство

69. Бояна Томова 10 г., В. Търново – Математика

70. Бояна Томова 10 г., В. Търново – Плуване

71. Браян Сандов 11 г., с. Оселна, обл. Враца – Футбол

72. Валентин Вълков 15 г., Сливен – Електроника

73. Валентин Иванов 9 г., Добрич – Математика

74. Валентин Паскалев 16 г., Търговище – Спортно ориентиране

75. Валентина Узунова 13 г., София – Синхронно плуване

76. Валери Червенски 12 г., Разград – Стрелба с лък

77. Валерия Николаева 12 г., Полски Тръмбеш – Изобразително изкуство

78. Валерия Станева 14 г., Варна – Математика, Информатика

79. Вангелина Драганова 14 г., Велинград – Плуване

80. Ваня Атанасова 18 г., Плевен – Народни инструменти

81. Васил Йорданов 10 г., Сливен – Математика

82. Васил Начев 16 г., Пловдив – Пиано

83. Васил Черешарски 10 г., София – Пиано

84. Василен Цветков 10 г., Варна – Математика

85. Василен Цветков 10 г., Варна – Бойни изкуства

86. Ваяна Скабрин 13 г., Великобритания, Лондон – Литература

87. Велимир Кьосев 11 г., София – Пиано

88. Велина Личовска 11 г., Пловдив – Скокове във вода, Спортна гимнастика, Плуване

89. Велислав Великов 8 г., Сливен – Изобразително изкуство

90. Венелин Мартинов 13 г., София – Математика

91. Венелина Михнева 10 г.,  София – Плуване

92. Венета Гочева 10 г., Варна – Художествена гимнастика

93. Венислав Венков 13 г., София – Математика

94. Венцислав Абрашев 18 г., Исперих – Футбол

95. Вероника Бежандолска 17 г., Кюстендил – Волейбол

96. Весела Тошева 11 г., Пловдив – Литература

97. Веселейла Янакиева 11 г., София – Изобразително изкуство

98. Веселина Гайдарова 11 г., Добрич – Вокално пеене

99. Веселина Григорова 14 г., Казанлък – Волейбол

100. Вивиан Казакова 9 г., Варна – Художествена гимнастика

101. Вивиян Цанева – Венилин Пирев (двойка) 10 г., Бургас – Спортни танци

102. Виктор Вълов 17 г., София – Математика

103. Виктор Куманов 11 г., Пловдив – Фехтовка

104. Виктор Радивчев 14 г., Варна – Математика, Физика

105. Виктор Шапчев 7 г., София – Изобразително изкуство

106. Виктория Балева 12 г., Варна – Информационни технологии

107. Виктория Василенко 17 г., София – Пиано

108. Виктория Вичева 13 г., Сливен – Литература

109. Виктория Димитрова 12 г., Несебър – Класически балет

110. Виктория Марчева 17 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Пеене

111. Виктория Марчева 17 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Български език, Физика

112. Виктория Моврадинова 12 г., Летница – Изобразително изкуство

113. Виктория Пометкова 15 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Народно пеене

114. Виктория Симеонова 13 г., Добрич – Пиано, Изобразително изкуство, Литература

115. Виктория Симеонова 13 г., Добрич – Информационни технологии

116. Виктория Стефанова 11 г., Тетевен – Народно пеене, Народни инструменти

117. Виктория Стефанова 11 г., Тетевен – Социален проект

118. Виктория Христова 17 г., Варна – Математика, Физика

119. Виолета Маргаритова 10 г., Бургас – Художествена гимнастика

120. Владимир Иванов 16 г., Дупница – История, География

121. Владимир Петров 10 г., София – Шахмат

122. Владислав Дунгов 15 г., Кърджали – Математика

123. Въльо Стойков 13 г., Раднево – Свободна борба

124. Габриела Иванова 9 г., Русе – Поп-пеене

125. Габриела Йорданова 6 г., Русе – Поп-пеене

126. Габриела Петрова 17 г., Пловдив – Лека атлетика

127. Галактея Ябанджиева 11 г., Варна – Информационни технологии

128. Галактея Ябанджиева 11 г., Варна – Литература

129. Галин Господинов 18 г., с. Ветрино, обл. Варна – Народни инструменти

130. Галина Драганова 17 г., Г. Оряховица – Руски език

131. Галина Николова 15 г., Харманли – Лека атлетика

132. Георг Киряков – Християна Бургазлиева (двойка) 10 г., Бургас – Спортни танци

133. Георги Брайков 11 г., Добрич – Бойни изкуства

134. Георги Георгиев 16 г., Търговище – Литература

135. Георги Гуляшки 13 г., София – Математика

136. Георги Джингов 12 г., Поморие – Ветроходство

137. Георги Динев 12 г., Перник – Поп-пеене, Пиано

138. Георги Иванов 9 г., Търговище – Спортна гимнастика

139. Георги Игнатов 10 г., София – Математика

140. Георги Калчев 12 г., с. Градина, обл. Пловдив – Футбол

141. Георги Котев 8 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Пиано

142. Георги Леков 14 г., София – Пиано

143. Георги Пенелов 9 г., Великобритания, Лондон – Математика

144. Георги Сираков 15 г., Пловдив – Футбол

145. Георги Славов 15 г., Пловдив – Пиано

146. Георги Стоянов 17 г., Първомай – Биологично животновъдство

147. Георги Узунов 18 г., Пловдив – Скулптура

148. Георги Христов 9 г., Габрово – Математика

149. Георгия Кадоглу 11 г., Варна – Плуване

150. Георгия Ченкина 17 г., София – Рекламна графика

151. Гергана Бръчева 17 г., Габрово – Чужди езици

152. Гергана Главурова 11 г., София – Плуване

153. Гергана Николова 10 г., София – Художествена гимнастика

154. Грета Банишка 9 г., София – Спортна гимнастика

155. Дамян Илиев – Митко Василев (екип) 18 г., Димитровград – Информационни технологии, Математика

156. Даниел Господинов 12 г., Димитровград – География, История, Математика, Астрономия

157. Даниел Добрев 17 г., Сливен – Лека атлетика

158. Даниел Николов 11 г., Ст. Загора – Популярна музика

159. Даниела Ангелова 9 г., Добрич – Математика

160. Даниела Караиванова 15 г., Бургас – Изобразително изкуство

161. Даниела Макнева – Димитър Стефанин (двойка) 14 г., Троян, София – Спортни танци

162. Дарена Михайлова 9 г., София – Фигурно пързаляне

163. Дарена-Светослава Димитрова 12 г., Дряново – Акордеон

164. Дарина Янкова 11 г., Пловдив – Изобразително изкуство

165. Дарко Алексов 17 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Физика

166. Дарко Стаменов 15 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Химия

167. Даяна Маринова 17 г., Силистра – Икономика

168. Деляна Генова 12 г., Стражица – Литература

169. Денис Иванов 14 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Футбол

170. Денис Николов 17 г., София – Бойни изкуства

171. Денислав Вълков 15 г., Бургас – Авиомоделизъм

172. Денислав Недев 11 г., Русе – Математика

173. Денислав Новачев 10 г., Плевен – Изобразително изкуство

174. Денислав Шишев 17 г., Габрово – Автомобилизъм

175. Деница Георгиева 16 г., Царево – Приложни изкуства

176. Деница Денева 14 г., Търговище – Поп-пеене

177. Деница Мичева 14 г., Шумен – Информационни технологии

178. Деница Христова 12 г., София – Физика, Астрономия

179. Десислава Иванова 10 г., Плевен – Приложни изкуства

180. Десислава Линкова 17 г., Свищов – История

181. Десислава Петрова 18 г., Варна – Социален проект

182. Десислава Петрова 18 г., Варна – Чужди езици

183. Десислава Стаматова 12 г., САЩ, Чикаго, Илинойс – Математика

184. Десислава Стаматова 12 г., САЩ, Чикаго, Илинойс – Синхронно плуване

185. Десислава Стоянова 12 г., Лясковец – Спортно ориентиране

186. Десислава Танева 13 г., Разград – Бадминтон

187. Деян Дженков 12 г., Добрич – Акордеон

188. Деян Стаменов 8 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Лека атлетика

189. Деян Шапилов 16 г., Пловдив – Бокс

190. Джовани Чемишанов 17 г., Пловдив – Плуване

191. Джовани Чемишанов 17 г., Пловдив – Физика, Математика

192. Диана Енева 16 г., Г. Оряховица – Руски език

193. Диана Панова 11 г., Ирландия, Дъблин – Литература

194. Димитър Д. Димитров 17 г., Варна – Информационни технологии, Икономика, Немски език

195. Димитър Ж. Димитров 14 г., Каварна – Изобразително изкуство, Литература

196. Димитър Ж. Димитров 14 г., Каварна – Екология

197. Димитър Иванов 11 г., Тервел – Изобразително изкуство, Приложни изкуства

198. Димитър Любенов 10 г., София – Математика

199. Димитър Маркович 11 г., Варна – Математика

200. Димитър Механджийски 18 г., Пловдив – Снукър

201. Димитър Ружев 11 г., София – Математика

202. Димитър Христов 17 г., София – Математика, Информатика

203. Добри Николов 9 г.,  Бургас – Бойни изкуства

204. Добрик Георгиев 12 г., Хасково – Информатика

205. Дона-Мария Иванова 11 г., Русе – Математика

206. Доника Шивачева 10 г., Ямбол – Шахмат

207. Доротея Ненова 14 г., В. Търново – Цигулка

208. Дъга Динева 9 г., Кърджали – Изобразително изкуство

209. Евгени Кайряков 8 г., Пловдив  – Математика, Български език, Английски език, Околен свят

210. Евгений Драганов 17 г., Г. Оряховица – Руски език

211. Евгения Василева 14 г., София – История и цивилизация, География, Български език

212. Евгения-Александра Стоянова 6 г., Берковица – Пиано

213. Екатерина Георгиева 9 г., Пловдив – Цигулка

214. Екатерина Мирчева 11 г., Пловдив – Литература

215. Елена Станева 13 г., Украйна, с. Ореховка, Болградски район, Одеска обл. – Приложни изкуства

216. Еленка Величкова 17 г., София – Литература

217. Елица Иванова 17 г., Луковит – Фотография

218. Елица Изворова 11 г., Габрово – Спортно ориентиране

219. Емил Лалов 18 г., Плевен – Математика

220. Емил Лалов 18 г., Плевен – Литература, Фотография

221. Емил Радославов 15 г., Козлодуй – Футбол

222. Емил Стойнев 16 г., София – Триатлон

223. Емилия Бонева 12 г., Испания, Барселона – Синхронно плуване

224. Емилиян Рогачев 13 г., София – Математика, География

225. Енна Еленова 9 г., София – Изобразително изкуство

226. Женина Трашлиева 12 г., Бургас – Художествена гимнастика

227. Живко Василев 18 г., Варна – Народни инструменти

228. Живко Жечев 16 г., Шумен – Математика

229. Живко Живков 16 г., Хасково – Информационни технологии

230. Живко Петров 18 г., Варна – Акордеон

231. Зара Маркова 7 г., София – Изобразително изкуство

232. Заряна Лилова 12 г., Плевен  – Приложни изкуства

233. Зорница Иларионова 17 г., София – Цигулка

234. „Здравец” (ансамбъл) 15 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Народно пеене

235. Ива Агова 17 г., Пловдив – Спортно ориентиране

236. Ива Хинкова 11 г., Габрово – Характерни танци

237. Ива Хинкова 11 г., Габрово – Математика, Английски език

238. Ива-Мария Савчева 10 г., Плевен – Приложни изкуства

239. Ивайло Иванов 9 г., София – Математика

240. Ивайло Флоров 16 г., Враца – Акордеон

241. Иван Ангов 9 г., Петрич – Бойни изкуства

242. Иван Гарнизов 14 г., Плевен – Шахмат

243. Иван Г. Иванов 9 г., Г. Оряховица – Поп- и рок-пеене

244. Иван Ст. Иванов 18 г., Николаево – История

245. Иван Милчев 16 г., Бургас – Пиано, Хармония

246. Иван Павлов 11 г., Великобритания, Лондон – Литература

247. Иван Пеев 11 г., В. Търново – Математика

248. Иван Петров 11 г., Монтана – Мотокрос

249. Иван Савов 13 г., Силистра – Изобразително изкуство, Приложни изкуства, Литература

250. Иван Савов 13 г., Силистра – Математика

251. Иван Стоев 15 г., Варна – Лека атлетика

252. Иванина Иванова 9 г., Бургас – Художествена гимнастика

253. Ивелина Андонова 7 г., Варна – Народно пеене

254. Ивелина Андреева – Тоника Андреева (дует) 7 г., 10 г., с. Глогово, обл. Ловеч  – Народно пеене

255. Ивелина Николова 9 г., София – Танцово шоу

256. Ивелина Цветанкова 12 г., София – Бойни изкуства

257. Ивета Иванова 11 г., Русе – Математика

258. Иво Желев 12 г., Ст. Загора – Приложни изкуства

259. Иво Мирчев 13 г., Кюстендил – История и цивилизация

260. Иво Стойчев 14 г., Г. Оряховица – Плуване

261. Ивон Владимирова 11 г., Монтана – Поп-пеене

262. Ивона Русева 14 г., с. Българско Сливово, обл. В. Търново – Информационни технологии, Химия

263. Илиана Велкова 18 г., Германия, Хамбург – Социален проект

264. Илина Костова 12 г., Варна – Художествена гимнастика

265. Илина Лишкова 10 г., Свищов – Български език, Математика

266. Илия Добрев – Адриана Ангелова (двойка) 10 г., Силистра – Спортни танци

267. Илия Докторов 14 г., Ловеч – Математика

268. Илиян Кермедчиев 12 г., Сливен – Математика, История и цивилизация

269. Илона Иванова 18 г., Мездра – Поп-пеене

270. Инес Симеонова 15 г., София – Пиано

271. Ирен-Антоанет Георгиева 13 г., Канада, Аврора, Онторио – Пиано, Изобразително изкуство

272. Ирина Митева 12 г., Добрич – Лека атлетика

273. Йоан Милев 8 г., София – Математика

274. Йоан Николаев 18 г., Варна – Поп-пеене, Композиране

275. Йоана Атанасова 13 г., Пловдив – Бойни изкуства

276. Йоана Желязкова 10 г., Бургас – Изобразително изкуство

277. Йоанна Караколова 14 г., София – Български език, Биология

278. Йоанна Русева 12 г., Плевен – Изобразително изкуство

279. Йозлем Садулова 9 г., Кърджали – Информационни технологии

280. Йордан Йорданов 14 г., Варна – Математика, Физика

281. Калина Иванова 16 г., П. Тръмбеш – Литература, Изобразително изкуство

282. Калина Лалева 9 г., София – Приложни изкуства

283. Калина Минчева 11 г., В. Търново – Цигулка

284. Калина Пенева 15 г., Варна – Художествена гимнастика

285. Калина Христова 10 г., Варна – Ударни инструменти

286. Калинка Колева 14 г., Бургас – Литература

287. Калоян Вълчев 11 г., Варна – Тенис на корт

288. Калоян Дюлгеров 15 г., Самоков – Класическа борба

289. Калоян Николов 11 г., София – Плуване

290. Калоян Средов 11 г., Кюстендил – Бойни изкуства

291. Камелия Колева 11 г., Пловдив – Спортна аеробика

292. Камен Червендинев 12 г., София – Пиано

293. Катерина Бояджиева, Гергана Пенчева, Кирил Георгиев (отбор) 10 г., София – Чужди езици

294. Катерина Николов 8 г., Германия, Мюнхен – Лека атлетика

295. Катерина Парашкевова 12 г., с. Росен, обл. Бургас – Народно пеене

296. Катерина Петрова 11 г., София – Литература

297. Катрин-Глори Петров 8 г., Великобритания, Лондон – Изобразително изкуство

298. Катя Георгиева 12 г., Костинброд – Изобразително изкуство

299. Киара Маджарова 10 г., Бургас – Художествена гимнастика

300. Кирил Ангелов 17 г., Плевен – Ударни инструменти

301. Кирил Атанасов 14 г., с. Айдемир, обл. Силистра – История и цивилизация

302. Кирил Благоев 15 г., Пловдив – История

303. Кирил Кирилов 12 г., Летница – Изобразително изкуство

304. Константин Николов 17 г., Пловдив – Литература

305. Константин Сакаян 12 г., София – Изобразително изкуство

306. Констанца Дюлгерова 14 г., София – Пиано

307. Коста Шатров 18 г., Бургас – География и икономика

308. Костадин Деведжиев 10 г., с. Владая, обл. София – Изобразително изкуство

309. Красимир Рашков 13 г., Дряново – Физика, Астрономия

310. Кремена Йорданова 18 г., Твърдица – Икономика

311. Кристиан Бояджиев 18 г., София – Фехтовка

312. Кристиан Калинков 9 г., Добрич – Бойни изкуства

313. Кристиана Асенова 9 г., Търговище – Поп-пеене

314. Кристиана Смиловска 12 г., Пловдив – Пиано

315. Кристиана Стоянова 14 г., Търговище – Спортна стрелба

316. Кристина Иванова 10 г.,  София – Бойни изкуства

317. Кристина Николова 9 г.,  Бургас – Бойни изкуства

318. Кристиян Бебов 9 г., Дряново – Акордеон

319. Кристиян Петков 9 г., Н. Загора – Изобразително изкуство

320. Кристиян Христов 9 г., София – Цигулка

321. Кубрат Данаилов 17 г., София – Физика, Математика

322. „Леб и вино” (клуб) 15 г., Сандански – Социален проект

323. Лилия Андреева 12 г., Русе – Театър

324. Лия Пенкова 14 г., с. Кунино, обл. Враца – Скулптура

325. Лора Илева 13 г., София – Социален проект

326. Лъчезар Стефанов 11 г., Русе – Математика

327. Любен Любенов 14 г., София – Плуване

328. Любомир Филипов 18 г., Трявна – Информационни технологии

329. Любослав Ангелушев 15 г., Варна – Фотография, Литература

330. Любослав Панчев 18 г., София – Математика

331. Лютфи Исмаил 15 г., Пловдив – Цигулка

332. Максим Славоев 9 г., Габрово – Математика

333. Малинка Симеонова 13 г., Летница – Изобразително изкуство

334. Мануела Тонева 12 г., Великобритания, Лондон – Лека атлетика

335. Маргарита Балимезова 9 г., София – Шахмат

336. Маргарита Вълчева 10 г., Силистра  – Литература

337. Мариела Апостолова 11 г., Пловдив – Народно пеене

338. Мариета Иванова 18 г., Поморие – Фотография

339. Марин Шаламанов 13 г., София  – Математика, Информационни технологии

340. Марина Бундева 13 г., Ракитово – Лека атлетика

341. Марина Илиева 17 г., Перник – Народно пеене

342. Марио Георгиев – Елеонела Горанова (двойка) 10 г., Поморие – Спортни танци

343. Марио Илиев 11 г., Димитровград – Математика

344. Марио Кръстев 7 г., София – Поп-пеене

345. Мария Бакалова 12 г., Хасково – Математика, Информатика, Английски език

346. Мария Бакалова 12 г., Хасково – Литература

347. Мария Васова 11 г., Берковица – Шахмат

348. Мария Вълкова 14 г., Великобритания, Лондон – Литература

349. Мария Вълчанова 13 г., Добрич – География и икономика

350. Мария Дайчева 15 г., Шумен – Фехтовка

351. Мария Марева 11 г., София – Художествена гимнастика

352. Мария Пенчева 17 г., Русе – Математика

353. Мария Петкова 18 г., Кърджали – Математика

354. Мария Таскова 17 г., София – Изобразително изкуство

355. Мария Тодорова 16 г., Бургас – Народно пеене

356. Мария Цандева 9 г., Бургас – Художествена гимнастика

357. Мария-Десислава Борисова 11 г., Монтана – Спортни танци

358. Мария-Десислава Димитрова 12 г., Дряново – Акордеон

359. Мария-Йоана Цачева 9 г., София – Бойни изкуства

360. Марияна Савова 14 г., Г. Оряховица – Авиомоделизъм

361. Марко Тодоров 13 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Театър, Поезия

362. Марко Тодоров 13 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Бойни изкуства

363. Мартин Йорданов 8 г., Бургас – Поп-пеене, Пиано

364. Мартин Милев 17 г., Кюстендил – Изобразително изкуство

365. Мартин Пенчев 11 г., Габрово – Спортно ориентиране

366. Мартин Стоилов 9 г., Н. Загора – Бойни изкуства

367. Мартин Тинчев 10 г.,  София – Спортна гимнастика

368. Мартин Хафизи 16 г., София – Ударни инструменти

369. Мартина Камбурова 12 г., София – Поп-пеене

370. Мартина Чан 12 г., София – Бойни изкуства

371. “Мелоди” (трио) 14 г., Търговище – Поп-джаз пеене

372. Милен Георгиев 10 г., Димитровград – Математика

373. Милен Милков 14 г., Сливен – Биология, Екология

374. Милена Великова 14 г., Варна – Математика, Физика

375. Милена Китипова 17 г., Пловдив – Приложни изкуства

376. Милица Тодорова 16 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Физика, Математика

377. Милослав Методиев 17 г., Кюстендил – Борба

378. Милош Бранкович 14 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Социален проект

379. Мирела Занева 18 г., София – Литература

380. Мирела Занева 18 г., София – Чужди езици

381. Мирослав Кирилов 11 г., Кюстендил – История и цивилизация

382. Мирослав Марков 10 г., Добрич – Поп- и джаз-пеене

383. Мирослав Михайлов 11 г., с. Горна Малина, обл. София – Поп-пеене

384. Мирослав Радомиров 17 г., Хасково – Астрономия

385. Мирослава Ангелова 14 г., Харманли – История и цивилизация, Български език, География и икономика, Химия

386. Мирослава Няголова 13 г., Силистра – Литература, Изобразително изкуство

387. Митко Гръклянов 15 г., Пловдив – Химия, История

388. Митко Стойков 10 г., Раднево – Борба

389. Михаела Иванова 7 г., Добрич – Народни танци

390. Михаела Филева 18 г., Дебелец, обл. В. Търново – Поп-пеене

391. Михаил Михайлов 13 г., Самоков – Бокс

392. Момчил Молнар 16 г., Русе – Физика, Астрономия

393. Момчил Николов 8 г., Разград – Поп-пеене

394. Момчил Пейчев 14 г., Варна – Математика, Информатика, Физика

395. Моника Антонова 18 г., Ст. Загора – Чужди езици

396. Моника Георгиева 15 г., Г. Оряховица – Лека атлетика

397. Моника Ламбева 9 г., Дряново – Акордеон

398. Надежда Аплакова 18 г., София – Математика

399. Надежда Изворова 16 г., Разград – Лека атлетика

400. Надежда Цветкова 9 г., Димитровград – Математика

401. Найден Найденов 12 г., Габрово – Математика

402. Найден Найденов 12 г., Габрово – Спортно ориентиране

403. Нанси Дянкова 16 г., Габрово – Социален проект

404. Наталия Владимирова 11 г., Бургас – Народно пеене, Пиано

405. Наталия Николова 11 г., Испания, Сеговия, Кастиля и Леон – Лека атлетика

406. Наталия Тодорова 16 г., Пловдив – Цигулка

407. Невена Пейкова 14 г., Търговище – Поп пеене

408. Невяна Димитрова 15 г., Каварна – Изобразително изкуство, Приложни изкуства

409. Неделяна Христова 18 г., София – Поп- и джаз-пеене

410. Недялко Гилев 11 г., Пловдив – Изобразително изкуство

411. Нели Вълкова 15 г., Ловеч – Изобразително изкуство

412. Нели Вълкова 15 г., Ловеч – Математика и информатика

413. Нели Вълкова 15 г., Ловеч – Социален проект

414. Нели Солакова 10 г., Пловдив – Поп-пеене

415. Нелина Георгиева 12 г., Казанлък – Поп-пеене

416. Никол Джиброва 14 г., Бургас – Класически балет

417. Никола Георгиев 14 г., Казанлък – Пиано

418. Никола Лилов 8 г., София – Изобразително изкуство

419. Николай Благоев 9 г., София – Математика

420. Николай Данданов 17 г., София – Авиомоделизъм

421. Николай Иванов 14 г., Плевен – Ударни инструменти

422. Николай Каращранов 17 г., с. Изгрев, обл. Благоевград – Математическа лингвистика

423. Николай Маринов 8 г., Пловдив – Пиано

424. Николай Марков 10 г., Добрич – Поп- и джаз-пеене

425. Николай Николаев 10 г., Варна – Пиано, Поп- и джаз-пеене

426. Николай Семов 10 г., Габрово – Бойни изкуства

427. Николай Стойнов 13 г., Хасково – Математика, Информатика

428. Николета Михайлова 9 г., София – Изобразително изкуство

429. Ния Ралинова 9 г., София – Виолончело

430. Ния-Сирма Петрова 8 г., София – Български език, Математика

431. Ния-Сирма Петрова 8 г., София – Пиано

432. Отбор ОУ „Й. Йовков” 13 г., Каварна – Екология

433. Отбор ПГТМ „Хр. Ботев” 17 г., Ботевград – Баскетбол

434. Павел Василев 13 г., Дряново – Футбол

435. Павлена Ненова 13 г., София – Математика

436. Памела Василева, Стефан Миленов, Валентин Александров, Робърт Петров, Димитър Ананиев (екип) 11 г., Перник – Социален проект

437. Паолина Попова 11 г., София – Фигурно пързаляне

438. Персиан Петров 13 г., Плевен – Приложни изкуства

439. Петко Казанджиев 10 г., В. Търново – Математика

440. Петра Недялкова 9 г., София – Модерен балет

441. Петър Алексиев 17 г., Костинброд – Пиано

442. Петър Димитров 16 г., Казанлък – Колоездене

443. Петър Йорданов 19 г., Бургас – Народно пеене

444. Петър Пенков 13 г., София – Математика

445. Петя Грозева 6 г., Бургас – Художествена гимнастика

446. Петя Милкова 15 г., Сливен – Изобразително изкуство

447. Петя Милкова 15 г., Сливен – Информационни технологии

448. Петя Христова 17 г., София – Пиано

449. Пламен Георгиев 17 г., Враца – Тенис на маса

450. Пламен Жеков 15 г., Бургас – Народни инструменти

451. Пламен Комитов 12 г., Ямбол – Информатика, Математика

452. Пламена Георгиева 17 г., Казанлък – Изобразително изкуство

453. Пламена Петрова 7 г., Разград – Поп-пеене

454. Планимир Дафинов 17 г., Ботевград – Баскетбол

455. Полин Кацова 13 г., Габрово – Класически танци

456. Полина Иванова 8 г., Бургас – Художествена гимнастика

457. Полина Стоянова 9 г., Ловеч – Изобразително изкуство

458. Полина Хубавенска 18 г., София – Народно пеене

459. Пресиана Маринова 11 г., Русе – Математика

460. „Придунавие” (състав) 9 г., Украйна, Измаил, Одеска обл. – Народни танци

461. Радослав Белемезов 10 г., Благоевград – Народни танци

462. Радослав Комитов 15 г., Ямбол – Математика, Информатика, Физика

463. Радослав Кулев 12 г., Добрич – Бойни изкуства

464. Радостина Бонева 9 г., Търговище – Изобразително изкуство

465. Райко Бойдев 10 г., Пловдив – Изобразително изкуство

466. Ралица Величкова 11 г., Перник – Изобразително изкуство

467. Ралица Добрева 9 г., Варна – Поп- и джаз-пеене

468. Ралица Йончева 12 г., Габрово – Пиано, Народно пеене

469. Ралица Йорданова 18 г., Перник – Литература

470. Ралица Манолова 10 г., Хасково – Класически и модерни танци

471. Ралица Манолова 10 г., Хасково – Математика

472. Ралица Манолова 10 г., Хасково – Спортна акробатика

473. Ралица Нанева 9 г., Бургас – Художествена гимнастика

474. Ралица Пенкова 17 г., Русе – Пиано

475. Ралица Петкова 16 г., Плевен – Изобразително изкуство

476. Ралица Сертева 13 г., София – Вилончело

477. Рангел Колданов 17 г., Монтана – Литература

478. Рая Аламурова 8 г., Дряново – Народно пеене

479. Рая Апостолова 6 г., София – Танцово шоу

480. Рая Христова 12 г., Търговище – Поп-пеене

481. „Роберта балет” 10 г., София – Танцово шоу

482. Росен Борисов 13 г., София – Ски алпийски дисциплини

483. Росен Кривулев 13 г., Велинград – Триатлон

484. Росен Лозанов 8 г., Смолян – Народно пеене

485. Румен Воденичаров 13 г., София – Литература

486. Румен Николов 12 г., София – Шахмат

487. Румен Христов 16 г., Шумен – Информатика

488. Рустам Матейски 11 г., Варна – Цигулка

489. Сабрина Николаева 14 г., Полски Тръмбеш – Изобразително изкуство

490. Самуил Лечев – София Коларова (двойка) 10 г., Несебър – Спортни танци

491. Саня Иванова 16 г., Кула – Литратура

492. Саша Сашева 15 г., Харманли – Лека атлетика

493. Сашо Андреев 15 г., Свиленград – Шахмат

494. Светлана Няголова 18 г., Силистра – Литература

495. Светослав Ангелов 12 г., Търговище – Спортна гимнастика

496. Светослав Иванов 13 г., Попово – Изобразително изкуство

497. Светослав Йорданов, Михаела Йерусалимова, Ралица Тасева (екип) 18 г., Кюстендил – Екология

498. Светослав Мишев 14 г., Летница – Изобразително изкуство

499. Свилен Андреев, Петър Караджов, Лъчезар Личков (екип) 17 г., Свищов – Екология

500. Селина Бахчеванска 12 г., Великобритания, Лондон – Литература

501. Силвия Ганчева 17 г., Бургас – Изобразително изкуство

502. Симеон Симеонов 17 г., Враца – Руски език

503. Симеон Цветанков 11 г., София – Бойни изкуства

504. Симеон Цочев 12 г., Летница – Изобразително изкуство

505. Симона Василева 9 г., с. Владая, обл. София – Изобразително изкуство

506. Симона Георгиева 9 г., с. Айдемир, обл. Силистра – Изобразително изкуство, Литература

507. Симона Иванова 12 г., Варна – Художествена гимнастика

508. Симона Караманолова 15 г., Ямбол – Лека атлетика

509. Симона Малчева 11 г., Русе – Математика

510. Сияна Никова 17 г., София – Изобразително изкуство, Приложни изкуства

511. Слави Въжарски 14 г., Кюстендил – Борба

512. Слави Георгиев 15 г., Русе – Математика

513. Снежана Димитрова 14 г., Ловеч – Изобразително изкуство

514. Сони Бохосян 14 г., Пловдив – Театър

515. СОУ „Добри Чинтулов” (танцов състав) 17 г., Бургас – Народни танци

516. СОУ „Козма Тричков” (екип) 17 г., Враца – Социален проект

517. София Филипова 10 г., с. Равно поле, обл. София – Пиано

518. Спас Керимов 17 г., Септември – Биология, Химия, Английски език

519. Спасена Илиева 15 г., Великобритания, Лондон – Изобразително изкуство

520. Станимир Иванов 9 г., Червен бряг – Лека атлетика

521. Станимир Халаджов 11 г., Русе – Математика

522. Станислава Димитрова 14 г., Ловеч – Френски език

523. Стелиана Ташкова 15 г., Тервел – Изобразително изкуство

524. Стефан Бонев 16 г., Плевен – Пиано

525. Стефан Гърев 14 г., Пазарджик – Бадминтон

526. Стефан Личовски 13 г., Пловдив – Скокове във вода, Спортна гимнастика, Плуване

527. Стефани Гачева 16 г., София – Конен спорт

528. Стивън Петков 11 г., Плевен – Футбол

529. Стиляна Тюлева 14 г., Бургас – Народно пеене

530. Стойчо Иванов 18 г., Бургас – Народни инструменти

531. Стоян Добчев 10 г., Велинград – Плуване

532. Стоян Станков 11 г., Хасково – Спортна гимнастика

533. Стоян Тотин – Георги Коемджиев (екип) 17 г., Г. Делчев – Информационни технологии

534. Събина Арнаудова 18 г., Казанлък – Пиано

535. „Тангра” (група) 10 г., Хасково – Класически и модерни танци

536. Таня Илич 15 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Литература

537. Таня Илич 15 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Химия

538. Таня Стефанова 13 г., Н. Загора – Народно пеене

539. Татяна Желязкова – Симеон Желязков (дует) 13 г.,  София – Поп-пеене

540. Татяна Стоянова 10 г., Исперих – Поп-пеене

541. Татяна Тодорова 13 г., Харманли – Лека атлетика

542. Теа Георгиева 14 г., София – Фехтовка (сабя)

543. Теа Николова 16 г., Варна – Литература

544. Теодор Палаков – Даниел Караиванов (дуо) 12 г., Пловдив – Пиано

545. Теодор Тодоров 17 г., Русе – Стрелба с лък

546. Теодора Иванова 17 г., Русе – Астрономия, Математика, Физика

547. Теодора Кръстева 14 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Лека атлетика

548. Тереза Джурова 18 г., Монтана – Бойни изкуства

549. Тодор Иванов 14 г., Хасково – Информационни технологии

550. Тодор Марков 17 г., София – Информатика

551. Тодор Чернев 9 г., Нова Загора – Изобразително изкуство

552. Тома Манолов 6 г., Франция, Париж – Изобразително изкуство

553. Тони Жеков 16 г., Троян – Литература

554. Траян Косташки 17 г., Севлиево – Химия, Биология

555. Трифон Великов 18 г., Сливен – Информационни технологии

556. Трифон Великов 18 г., Сливен – Социален проект

557. „Фреш” (мажоретен състав) 17 г., Поморие – Модерни танци

558. Харли Горов 10 г.,  Ямбол – Мотоциклетизъм

559. „Хитрите гимназисти” (състав) 17 г., Сърбия, Димитровград, Пиротска обл. – Театър

560. Христа Стойнева 14 г., София – Триатлон, Лека атлетика

561. Христина Савова 8 г., Г. Оряховица – Авиомоделизъм

562. Христина Тихова 10 г., Силистра – Изобразително изкуство

563. Християн Ангелов 15 г., Г. Оряховица – Изобразително изкуство, Литература

564. Християна Дечева 8 г., Плевен – Изобразително изкуство

565. Христо Дамянов 17 г., Севлиево – Екология

566. Христо Христов 12 г., София – Шахмат

567. Цвета Димитрова 14 г., София – Тенис на корт

568. Цвета Христова 12 г., Габрово – Изобразително изкуство, Пиано

569. Цветан Нгуен 13 г., Плевен – Изобразително изкуство

570. Цветан Цанков 16 г., София – Шорттрек

571. Цветана Дичева 15 г., Пловдив – Поп-пеене

572. Цветана Мокан 15 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Физика, Български език

573. Цветана Мокан 15 г., Украйна, Болград, Одеска обл. – Народно пеене

574. Цветелина Лалковска 18 г., Враца – Бойни изкуства

575. Цветелина Стефанова 8 г., Русе  – Математика

576. Цветелина Цветанова 10 г., София – Художествена гимнастика

577. Цветелина Шидерова 8 г., Смолян – Народно пеене

578. Цветислав Андреев 14 г., Плевен – Приложни изкуства

579. Чавдар Лалов 9 г., Плевен – Литература, Изобразително изкуство

580. Чавдар Лалов 9 г., Плевен – Математика

581. Юлиян Ценов 16 г., Банкя – Стрелба с лък

582. Яна Енева 16 г., Г. Оряховица – Руски език

583. Яна Минкова 11 г., Пловдив – Литература

584. Яна Христозова 18 г., Испания, Хатива, Валенсия – Литература

585. Янина Станчева 18 г., Търговище – Спортна стрелба

586. Янислав Георгиев – Габриел Георгиев 11 г., Димитровград – Скокове на батут

587. Янислав Цолов 14 г., Плевен – Ударни инструменти

588. Ясен Батев 8 г., Германия, Мюнхен – Литература

589. Ясен Георгиев 13 г., с. Вардим, обл. В. Търново – Математика

Забележка: Броят на номинациите не съответства на броя на децата: от една страна има групови номинации, а от друга – някои деца са номинирани в повече от една от четирите възможни области.

4 коментара »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.