Home » Избрано

ДС като Дефицит на Справедливост

2010.01.20 Няма коментари
Spread the love

Автор: Атанас Чобанов
В българското общество се е натрупал “тежък дефицит на справедливост”, така коментира “Дневник” в началото на годината резултатите от изследването на Алфа рисърч, според които най-масовото очакване е през новата 2010 да се случи “изправяне пред съда на извършителите на злоупотреби и престъпления”.
Казват, че прогнози и пожелания за новата година се правят до края на януари. Уверено може да се направи прогноза, че дефицитът на справедливост няма да олекне през тази година. Ясен сигнал за това е поведението на властта, която пред очевидните факти за нарушения в декларациите и конфликтите на интереси на бившия външен министър Румяна Желева твърди упорито, че тя е оневинена, а името и е изчистено.
Не, не е изчистено, защото документите са налице и показват черно на бяло, че Желева е била 2 години евродепутат и собственик на фирма в нарушение на Правилника на НС, който е по-силен от закон, а след това 6 месеца е министър в нарушение на Закона за администрацията (Чл.19.ал.6.), тъй като едновременно се явява управител на търговската фирма ЕТКО-ШНЕЙДЕРС. Ако в тази страна имаше справедливост и независима съдебна система, Желева щеше да се скрие вдън земя и да очаква наказанието си.
Но тя много добре знае, че наказание няма да има, затова уверено обяснява пред медиите, че името и било изчистено от правната служба на Европейския парламент. Това също е лъжа, тъй като становището на службата не се отнася за нарушенията на българския закон, които са очевидни.
Тази безнаказаност на патрициите се пренася от правителство в правителство. От власт на власт дефицитът се трупа, а комфортът на управниците расте. До такава степен е пораснал, че социалистът Ивайло Калфин може да си позволи да признае от европейска трибуна, че партията му е ограбила България през фирми създадени от Държавна сигурност и това било една от най-ревниво пазените тайни на прехода. Защо пък да не си каже човекът, след като знае, че това грозно престъпление никога няма да бъде разследвано и наказано?
Утре Калфин или някой друг социалист може да признае публично, че партията му е поръчала убийството на Георги Марков. Или, че е дала заповед да се стреля на месо по границите, а труповете на германски и чешки граждани да се закопават в анонимни ями, или че в по-ново време е получавала подкупи по програмата “петрол срещу храни”. И какво от това? Дефицитът на справедливост и наглостта на управляващите ще продължат да растат правопропорционално защото те са уверени в липсата на възмездие.
Дефицитът на справедливост не е природно явление. Той си има причина, която по чисто лингвистично съвпадение носи същите инициали: ДС. А признанието на Калфин има продължение и то е, че многобройните тайни фирми на ДС до ден днешен работят и са включени в общата кръвоносна система, захранваща олигарси, партии, групировки и красьовци от различен калибър.
Няма ясни индикации, че управляващата ГЕРБ не е включена към същото кръвоподаване. Даже напротив. Назначенията на агенти на ДС в правителството и по места, привилeгированото отношение към групировката ТИМ и полягването пред руските имперски енергийни проекти, дори издигането на нелепата кандидатура на Желева с нейните съмнителни бизнес връзки са тревожни сигнали, че се намираме в нов цикъл на подмяната планирана преди далечната 1988, когато “императорът на задграничните дружества” Георги Найденов основава фирмата ЕТCO във Вадуц, княжество Лихтенщайн.
Приложение:
Справка от фирмения регистър на Лихтенщайн, от която личи, че създадената от Държавна сигурност ETCO EUROPEAN TRADING ESTABLISHMENT е действаща към този момент. Нейният филиал в България ЕТКО-Дунавия е съосновател на ЕТКО-ШНЕЙДЕРС, фирма с управител Румяна Желева.
Източник: http://www.atanas.fr/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.