Home » Избрано

Агджа иска да живее в САЩ и да основе нова религия

2010.01.20 Няма коментари
Spread the love

Мехмет Али Агджа, който стреля по папа Йоан Павел Втори през 1981 г., възнамерява да се установи в САЩ и да създаде нова религия, съобщава турският в. “Сабах”.

Агджа заявил по телефона пред вестника, че не смята да живее нито в Турция, нито в Италия.

Той не споменал открито намерението си да живее в САЩ, но според близкото му обкръжение най-вероятно ще избере именно тази страна, за да се установи трайно.

Агджа, който бе освободен от затвора в понеделник, смята, че животът му в Турция е застрашен, тъй като може да стане мишена на “фанатици или хора с психически отклонения”.

На въпрос какво възнамерява да прави в бъдеще, той заяви, че има филмови и телевизионни проекти.

Агджа уточни, че тя няма да прилича на сектата на Муун и изрази очакване приятелите му да станат първите негови последователи.

“Аз се родих пророк и трябва да бъда покръстен”, заявил още Агджа.

Същевременно турският в. “Заман” цитира бивш адвокат на Агджа, който твърди, че клиентът му е пешка в една все още продължаваща чужда игра.

Джан Йозбай, който защитаваше Агджа в продължение на година и половина, твърди, че някогашният му клиент не знае кой точно го е накарал да дръпне спусъка.

Vesti.bg / BTA

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.