Home » Избрано

Вежди Рашидов разкри механизма на ДПС

2009.07.20 Няма коментари
Spread the love

Много трудно се взима мандат в Кърджали, ако не си член на ДПС. И ескадрили да бяха пратили в Кърджали нямаше да стане нищо, ако не бях аз.

Това заяви Вежди Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ от района на Кърджали, пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.
Явно още преди 20 години заедно с Луканов е направено споразумение. Те са използвали чувството за вина на българина след Възродителния процес и са казали: нека да влезе Доган там ние ще се разберем. И са позволили Ахмед Доган да създаде едни роби и една машина за гласуване. Държавата е абдикирала от този район и е оставила един човек там да се разпорежда.
Като казвам, че държавата е абдикирала, тя е извършила едно предателство, като е оставила отговорността за това население в ръцете на една партия, заяви той. Основата за създаване на ДПС лежи в Държавна сигурност. Някъде в държавата има чувството за вина за Възродителния процес, който беше направен от 7 човека от Политбюро и ДС, а и няколко човека от ДПС, които са били доносници, коментира той.
Досега съм премълчавал това, защото не искам да слагам всички под един знаменател, заяви Рашидов. Според него така са изпуснати нещата и структурите на ДПС са заработили.
От 20 години там друга партия не е работила. От Кърджали до Родопите няма друг плакат, освен този на ГЕРБ, който се появи тази година за първи път, коментира успеха на кампанията си Рашидов.
Според него схемата на гласуване на ДПС е проста и с нея местният лидер си гарантира гласовете. Вкарват хората с автобуси и никой не контролира това там, заяви той. Битката се случва в секциите, сподели Рашидов.
“Това е машина, технология на злото, когато хората са притискани на много ниско битово ниво: за колко ще им изкупят млякото, яйцата, дали ще има дърва за зимата”, подчерта той. Според него много помагат и партиите с антитурско говорене.
Говорил съм с много хора и не съм чул лоша дума за българите. Тази машина работи от 20 години заради насаждания етнически страх. Възродителният процес не може да се случи, вече сме в Европейския съюз, заяви Рашидов.
За първи път сега като правих кампанията си видях за какво зло става дума. Нито един турчин, нито един българо-мохамеданин не каза лоша дума за България.
Аз говоря прекрасно турски, това е моят майчин език. Имаше страх у хората да не ги види някой от ДПС, че говорят с мен, подчерта скулптурът.
Хората нямат хляб, младите напускат. Мините са затворени, сделката “Горна Арда” е провалена, посочи Рашидов.
За първи път ГЕРБ влезе там, като казвам ГЕРБ, говоря за себе си – аз “отхапах” 20 хиляди гласа от ДПС, иронизира Рашидов.
Когато хората не отиват да гласуват, от ДПС ги заплашват че няма да им изкупят млякото, няма да им дадат да си режат дърва за зимата. Както са големи обръчите като пирамиди, те са се свили надолу до хората и са ги обръгнали. Малките обръчи са от кметовете, едни хитреци. Ходят едни момчета и заплашват хората, че ще им счупят краката.
Читалището и театърът носят името на майка ми. Аз исках да субсидирам концерт в нейна чест от детския хор и не ми разрешиха, казаха, че може само ДПС, разказа Рашидов. Там всички са назначени от ДПС и да речем една чистачка в училище с 200 лева заплата е зависима от тях. Кметицата на Крумовград ме обяви за враг номер 1 и не искаха да ми сервират кафе.
Най-страшна е финансовата зависимост и тези хора ги държат като във феодалното общество. Те живеят в страх, посочи още Рашидов.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.