Home » Избрано

СДС прие декларация в подкрепа на кабинета „Борисов“

2009.07.25 Един коментар
Spread the love

Националният съвет на СДС прие декларация в Бургас за подкрепа на правителството на Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Има спешна необходимост от антикризисни мерки и актуализация на бюджета, се казва в декларацията. Националният съвет на СДС се проведе днес в Бургас, в зала „Изток” на Бургаски Свободен Университет. Според лидера на сините Мартин Димитров решението е било взето трудно, но е продиктувано от спешната необходимост от антикризисни мерки, актуализиране на бюджета, възстановяване на доверието на ЕС и изваждането на България от кризата. ГЕРБ и Бойко Борисов носят цялата политическа отговорност за състава и действията на правителството. Основна задача на това правителство трябва да бъде ревизирането на управлението на БСП, ДПС и НДСВ и търсене на отговорност за престъпленията им, каза Димитров. На въпрос как ще коментират изказване на самия Божидар Димитров, че в редиците на СДС има агенти на ДС отговорът бе: „ да се сипят обвинения по този начин е признак на слабост и гузност от страна на Божидар Димитров.”
Националният съвет днес взе решение до 10 дни да изготви и предложи законопроект за лустрацията, който ще бъде предложен за обсъждане и на ГЕРБ, като член на ЕНП.
Националната конференция на сините бе насрочена за 3 октомври, като на последващо заседание на НС ще бъде определен и дневният й ред. /БГНЕС

Бургас / България

One Comment »

  • Petra (author) said:

    Най-краткият коментар:
    ГЕРБ 1:0 СДС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.