2024-05-04

2 thoughts on “Най-смелият воин

  1. Този текст не е написан от любов към войната… И, ако някой го разбрал така, жалко. Защото днес не се изисква никаква смелост, за да се харчат животи на стотици хиляди войници от водачи, които не биха похарчили така никога своите собствени животи, нито животите на своите синове. За разлика от минали времена. Днес всъщност се иска смелост да кажеш, че има войни и конфликти, които не могат да се решат с военни средства. Защото може веднага да бъдеш оплют като страхливец, предател и не знам още какъв, и то от хора, чиято смелост ще се изпари в мига, в който техните собствени животи бъдат и най-малко застрашени. Не четете, моля, този текст, както дяволът чете Евангелието. И не мислете, че това дали човек може да мисли със собствената си глава, се предопределя от пола – мъж ли е или жена. От друго зависи. Но светът твърде дълго е бил доминиран от единия пол, поради което, дори във време като днешното, когато е модерно да се „менкат“ и множат полови идентичности, се намират изглежда мъже, на които им е трудно да повярват, че жена може да напише такъв текст.

  2. Изводи от прочетеното:

    1. За САЩ или добро, или нищо! Така повелява новата религия, наречена ИСТАБЛИШМЪНТ, а тези, които й противоречат, биват анатемосвани (справки на телефона на Тръмп).

    2. Руските болни са най- здравите болни в света, но пък американските военни са най-миролюбивите милитаристи. Те не допускат никакви войни на своя територия, колкото до чуждите – няма проблем, стига САЩ да са основният бенефициент. И тъй вече 80 години.

    3. Усещам пацифистка нотка в статията и това сломява жестокостта ми, както беше казал поетът. Защото няма нищо по-гротескно от жена войнолюбец (надявам се авторката да не е прекалено модерна и да си отговаря на пола, спрямо името).

    4. Единствената религия, която си заслужава труда, е ПАЦИФИЗМЪТ. И който не го е разбрал по лесния начин, го научава по трудния (справка – украинският народ). Колкото до Зеленски, той може да се казва Тагарев, Борисов, Денков и пр. – името е без значение, когато си куклата на вентролога).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *