2024-04-24

7 thoughts on “Протестът пред НС, започна сутринта от Варна. Вижте как продължи

  1. Не са нужни софистикирани коментари и постфактум анализи на размириците на 12.01 пред Народното събрание. На всеки здраво мислещ и горе-долу интелигентен човек му става ясно, че г-н КК и прилежащата му партия зад завесата от “конституционални права”, “дескриминация” на неваксинираните и защита на “правата на човека”, цели дестабилизиране на политическата обстановка в страната и тласка към анархия и самоубийство и без това разредилата се значително напоследък българска нация. В действията на КК прозират псевдопатриотизъм и патологично щеславие!

  2. Интересно е Копейкин като вземе властта, дали тогава вече ще го пускат да излиза от вкъщи?

  3. Начинът по който се реагира на протеста на Копейкин, както от медии, така и от политици издава тоталното неразбиране на опасността, която той представлява, респективно на начините , по които трябва да се реагира.
    Първо, темата за зелените сертификати не е само и основно на Копейкин, той се присламчи. Неговите депутати са ваксинирани менторите на Копейкин също. Путин въведе драконовски режим за задължителна ваксинация. Тоест тук имаме работа с политическа употреба на едно достатъчно широко разпространено мнение сред обществото. Защо другите партии и политици не дадоха гласност на тези тежнения – питайте тях. Но поне 60 процента от обществото застъпва в една или друга степен скепсис към полезността на зеления сертификат и те нямат друг изразител освен Копейкин. Този протест е въдица, която налапаха всички „нормални“ политици и медии, като го легитимираха като водещ изразител, и така му качиха акциите, много над неговата електорална тежест.
    Второ, повтарям го и сега. Мисията на Копейкин е кремълска – не го интересуват нито сертификати, нито ваксини, интересува го само противопоставяне, разделение и парализа на обществото, за да не може да постигне единодействие и консенсус. Тази агресивност, която неговите фенове излъчват и демонстрират, е храна за другата екстремност – „ваксърска“ агресивност, която припознава всички съмняващи се като „терористи“, защото заразявали!?! като чели ваксинираните не заразяват. Стане ли кавгата, кой крив, кой прав няма значение.
    Разделен народ, загубен народ, а имаме толкова много важни неща да решаваме.

  4. Защо Костадин не е “новият Волен”
    Голям напън беше последните два месеца – проглушиха ушите на българите, как на 12 януари щели да дойдат 50 хиляди и да влязат в Народното събрание, ако не падне зеленият сертификат.
    Нито падна зеленият сертификат, напротив, гласуваха да е задължителен за всички, които влизат в Парламента, а от обещаните 50 000, на площада видяхме около 2000. Но най-важното е, че там не видяхме Костадин Костадинов, когото през последните месеци го наричат новия “Новият Волен”. С две думи – водач на народа, какъвто не са виждали досега, – така поне прочетох в социалните мрежи. Даже с Ботев и Левски го сравняват.
    За Левски и Ботев не мога да говоря, те са национални герои. За Волен – мога. Защото, това съм аз. С 20-30 годишен стаж в обществената работа и с толкова много сблъсъци с властта, която и да е тя, за които не могат да сънуват хората от поколението на Костадин.
    Той е по-млад от мен и съм му давал съвети . Не се вслуша в тях. Негова работа. Само че лидерството означава смелост.
    Аз не бих си останал в къщи, ако съм свикал хора на площада, защото съм “карантиниран”. Щях да изляза и да поведа тия, които съм призовал, защото те чакат именно мен, а не заместникът ми да говори пред тях. Пък ако ще да ме глобят или арестуват, и двете мерки са ми ги прилагали.
    И тук тънката, но всъщност много дебела разлика между мен и Костадин.
    Не, не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира “Да живее България!”, като Костадин или като другаря Георги Димитров, който бягайки във Виена след Септемврийското въстанише през 1923 г. казал от границата на умиращите жертви тук: “Горе главата, славни борци!”
    Да си лидер не означава да ходиш по телевизии и да говориш като навит с пружинка, да си лидер означава да си най-отпред, когато има битка. Аз винаги съм го правил. За Костадин не е е сигурно. Затова моля пишещите във Фб да на наричат Костадин “новия Волен”, просто защото е далеч от това сравнение.

  5. Моите 5 копейки по въпроса за протестите пред Народното Събрание и Революцията на Копейкин
    Няколко неща сякаш правят впечатление:
    1. Протестиращите имитират 1997, с цел да бутнат власт, която сама е дошла с подобни протести. Което е много иронично. Действията на протестиращите са с провокативен сценарий, търси се окървавена глава за камерите. Искат да свалят кого и защо?
    2. Рашо показва как ще брани новопридобитата си вкаст. Полицаите са добре платени и са многобройни. Вариантът е Йовчев, пазиш власт в продължение на година и половина. Посланието е: “Ние тази власт няма да дадем!”
    3. Комунистът Вигенин, началник на парламента, този път няма да изпее:”Къде си вярна, ти, народ народна…”. Не знае песента и вероятно пее фалшиво, знае само Висоцки и то зле. Евентуално би напуснал сградата с бял автобус.
    4. Усетът за провокация в навечерието на важни политически решения е като удар под лъжичката. 1000 души срещу 2000 полицаи? Всички запенени говорят за “държавност”. Фюрерът Копейкин още от самото начало на успешната си кампания за влизане в парламента се готвеше да взриви парламента и да дестабилизира страната. В случая използва левият идиотизъм по повод на вируса и точно както Путин се обявява за защитник на православието, копейката се обявява за защитник срещу ваксините. Този мъртвоподобен вожд с бледозелено лице, бленува да бъде новият Ленин и с една рота да вземе властта? Иска да отвори отново Белене. Заменя лудото недорасляче, което изпадна от обращение поради амортизация и проблеми със субстанциите. А пък противник на бледозеленият е червеният Рашо?
    5. Ех, българи юнаци. Няма ли кой да им кръстоса сополите на всички тези с по два шамара? Народеее…

    Л.К.

  6. Присъединявам се към предишното мнение, че стана добра театрална постановка за пред чуждите медии и че след подобен «протест» нашите депутати и правителство ще могат да се оправдаят прец ЕС, че народът не искал да се ваксинира и че ще им трябват още време и пари.»

    И все пак искам да кажа браво на излезналите с чисто сърце на протеста за промяна, но и жалко за тях… И за привържениците на «Възраждане», и на другите дошли на протеста от различни краища на България само, за да заявят несъгласието си с дискриминативните мерки. За съжаление, те бяха подведени и присъстваха на добре подготвена пиеса. При това с главен герой, който отсъства многозначително – К.К. (Как може да организираш протест-революция срещу мерките и сам да ги спазваш?!)
    Ето няколко факта в повърждение на гореказаното:
    1. Независимо, че протестът бе широкорекламиран, полицията не подготви специални заграждения, както друг път.
    2. Полицейските части бяха многобройни, но далеч по-малко от друг път и без шлемове и щитове.
    3. За сметка на това протестът бе по-малоброен от очакваните 10 хиляди души.
    4. Видя се, че началото на атаката на парламента бе организирана от привърженици на «Възраждане», но след като бяха достигнати вратите на НС, те се оттеглиха и оставиха отделни граждани да дърпат дръжките и да тропат по заключените врати. Разбира се станаха великолепни кадри за международния видеобмен от нашите медии, които предаваха от неспосредствена близост.
    5. От друга страна и от вътре се барикадираха с… бюра и столове. Нещо много красиво за снимки и филмиране, но неефективно, ако тълпата нахлуеше.
    6. Видя се че няма да има нахлуване след като знаменосците се оттеглиха – дори на снимките горе в статията се вижда това оттегляне.Заговори се за преговори.
    7. След, което имаше посещение в НС (пак пред камерите) последва и посещение и в Министерството на здравеопазването, което продължава и в момента и се предава през телефон във ФБ на страницата на К.ѝКостадинов и в момента се гледа на живо от над 7000 души. Чудесен показател и реклама.
    8. Във видеото и разговора се разбра: «Моля, оттеглете се, ние да заемем вашите места. Ние няма да се поддадем на външен европейски натиск и ще се справим с кризата.
    Като резултат до този момент – отличен ПР ход на най-малката партия в НС, която показа мускули.
    Честито на печелившите!

    В жълтото квадратче има 20-25 човека…
    https://www.eurochicago.com/wp-content/uploads/2022/01/Eurochicago-0898.jpg
    Брой на хората...

    Видео на живо от срещата в министерството: https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=503600521066142
    .

  7. Коментар на присъстващ на митинга към 14:00 ч.:
    «Стана добра театрална постановка за пред чуждите медии и началниците на ЕС. След подобен «протест» нашите депутати и правителство ще могат да се оправдаят, че народът не искал да се ваксинира и че ще им трябват още време и пари.»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *