2024-05-27

1 thought on “Българска национална платформа: Срещата на Пендаровски с „Антични македонци“ е провокация

  1. Здраво Горди Пирински Македонци, главата гордо исправена на горе правината е на ваша страна . Не е далеку времето кога Бугарија и Грција ќе бидат приморани да ги почитуваат елементарните национални човекови права на членовите и подржувачите на ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН и ВИНО ЖИТО.
    Македонија уште од Времето на Кирил и Методи до денес никогаш не била во состојба како Етаблирана држава рамноправно да застене на тркалезна маса ниту во Букурешт, ниту во Париз и Берлин а сега ниту во Брисел . Македонија и Македонците од Вардарска, Пиринска и Егејска Македонија секогаш се најдувале пред затворена врата тогаш кога се решавала нивната судбина. Нивната судбина ја кроеле Грци, Бугари и Срби подржани од големите европски држави и Америка.
    Бугарсите власти имаат страв од освестувањето на Македонската заедница во Бугарија . Ако кон идејата Македонизам се приклучат сите Македонци кои живеат во Бугарија и сите Турци кои живеат во Бугарија и останатите националности , тогаш Бугарите во Бугарија ќе бидат малцинство. Затоа во Мусомиште при создавањето на ОМО ПИРИН страна на бугарската полиција беа затворени претставниците од Егејска Маскедонија Вино Жито и од Република Македонија претставниците на Заедницата на протераните македонци од Грција :Костурки Никола, Андоновски Симе и Манојлов Панде. Претставниците од Република Македонија беа држани во притвор 6 саати потоа беа протерани од Бугарија со забрана од 5 години да не можат да влегуваат во Бугарија.
    Напред Македонци, Македонија била е и ќе постои за на век

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *