Home » Авторски страници, политика

Протест в София „Правосъдие без Каскет!“

2021.09.20 Няма коментари
Spread the love

.

Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира на 22 септември, сряда, протест пред Съдебната палата в София. Протестът под надслов „Правосъдие без Каскет!“ е планиран да започне от 18 часа местно време и да продължи до 21 часа.

Ето какво пишат организаторите на протеста:

„И този парламент си отиде, без да започне дори Съдебната реформа. Специализираните съдилища и прокуратури, както и Висшият Съдебен съвет и главният прокурор, остават отново! В Европейския парламент България стана център на безпрецедентен дебат за огромната корупция, кражбата на бюджетни и европейски пари и избирателно действащото правосъдие, контролирано от политици и олигарси, по повод наложените санкции по закона „Магнитски“, наложени от САЩ. Ще избираме трети парламент за една година, а този срамен състав на ВСС пак поръчково ще избира нов председател на ВКС!

Време е да заемем по-активна и дори гневна позиция като гражданско общество и да принудим политиците най-после да си изпълнят обещанията в следващото Народно събрание, добре е да го направим сега, докато не е станало безнадеждно късно!

Подновяваме нашите редовни протести след лятото на политическото бездействие в Народното събрание.
В деня на Независимостта, 22-ри септември, нека се обединим на Площада, за да отстоим Народния суверенитет в мирно време и да си отвоюваме държавата от Мафията.“

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.