Home » Авторски страници, политика

Позиция на Център на бесарабските българи

2021.09.19 Няма коментари
Spread the love

.

Центърът на бесарабските българи в България оповести на стената си във Фейсбук позиция, свързана с това, че наши сънародници зад граница са принудени да избират кое от предоставените им права да се възползват – на обучение или на пребиваване. Ето каква е тя:

На вниманието на всички, които са получили отказ да бъдат приети за магистри, на основание постоянно пребиваване в България!

ПОЗИЦИЯ:

Ние от Център на бесарабските българи в България сме дълбоко възмутени, както от самия текст на чл. 1, ал. 1 на ПМС 103, така и от тълкуването му.

Смятаме, че не е правилно българите от чужбина да бъдат принуждавани да избират от кое от предоставените им права да се възползват – на обучение или на пребиваване.

Ето защо се обърнахме с писмо към министъра на образованиео и науката проф. Николай Денков с настоятелна молба да се разпореди решението на приемната комисия да бъде преразгледано.

Писмото ще бъде предадено на министъра в понеделник, 20.09, и в случай, ако отговорът бъде отрицателен или изобщо не получим такъв, Център на бесарабските българи в България ще се обърнем за съдействие към медиите в България.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.