Home » Авторски страници, българи зад граница

Без избор

2021.09.23 Няма коментари
Spread the love

.

Коментар във Фейсбук на нашата сънародничка Maria Kelbert, която живее в Германия. Коментърът се публикува със съгласието на авторката. Заглавието е на редакцията.

Преди ден един мъж уби момчето на касата в бензиностанция. Убиецът и жертвата са германци. Момчето направило забележка на мъжа, че е без маска. Той пък взел от колата си оръжие и го застрелял. И ето как медиите отразяват случилото се: „Антиваксър уби момче на бензиностанция“. Това означава, че всички, които сме против ваксините и разнасяме вируси, за да заразяваме хората, вече носим и оръжие, с което убиваме ваксинираните. Медиите мълчат за броя на хората с инфаркти и инсулти след ваксинация. В нашето селце вече са четирима (за които аз зная). Мълчат, че хората, претърпели химиотерапия, не трябва да се ваксинират. Не се признава имунитет на преболедувалите в домашна обстановка.

И така, споделям личен опит: Имам назначена от ортопед водна гимнастика и плуване. Добре. Питаме в рехабилитационния център за условията. Само с ваксина! С тест не може! Преболедувалите в болница имат специални „паспорти“. Няколко дни се колебая кое е по-лошо – да осакатея или да се ваксинирам. Взимам решение да се ваксинирам, за да си ползвам гимнастиката. Говоря с лекар. Обяснява ми, че всичко е на моя отговорност и никой не дава гаранция, че ваксините няма да ми навредят. Отивам в центъра и ясно казвам, че искам „МОДЕРНА“. Пичът ми слага етичетче за „Бионтек“. Казвам, че не искам тази. Нямам право на избор. Имали само такава. Проверявам. Не е вярно. Имат „Модерна“. Тихо и учтиво вдигам скандал. Обясняват ми, че „Модерна“ е само за хора, ваксинирани вече с нея. Проверявам на опашката. Не е вярно. Има и много, които за първи път се ваксинират. Показвам ги. Ми, тези били с онлайн записване, ама вече го прекратили. Решавам да се откажа. Тръгваме си и отново болките ми напомнят за себе си. Връщам се. Ваксинират ме.

Гледах филм за овцете в Нова Зеландия. Едните ги стрижат с машинки, а другите с ножици. Състезание е. Подстриганите с ножици често ги нараняват, защото бързат. Нещо такова… Поздрави от кошарата!

Снимката е отпреди три години, когато бяхме нормални.

Мария Келберт със сина си. Снимка: ФБ профил на авторката

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.