Home » Авторски страници, политика

Монолозите на ББ

2021.09.27 Няма коментари
Spread the love

Колаж: Велко Ангелов, „Дневник“

В късните новини ми се вряза каращият се глас на ББ – който е в този режим, откакто загуби изборите.

Тактиката е същата – широко прилагана от мафиоти до диктатори навсякъде по света: набеди противника си за същите като собствените си пороци с похвата на огледалото.

Нали си спомняте преди време, когато Костов беше обвинил хора от СИК за мафиоти, те му отвърнаха да се огледа до себе си в леглото, за да види мафията. Или пък медийната стратегия на Пеевски да нарича своя медиен конкурент олигарх, която ДПС продължава и до днес.

Та и ББ, да не остане по-назад, стигна дотам да обвинява Радев в… корупция. (Апропо, най-рядко ползваната дума от самия ББ.)

Защото инвестициите били паднали рекордно ниско, заради… президентската корупция.

В случая изненадата е в това, колко ниско мнение има самият ББ за своя електорат – единствен таргет на децибелния му монолог.

Защото трябва да си дебил да мислиш, че когато някой спира корупция, печели лично от това. Самата форма на монолог не предполага и задаване на въпрос как се реализира самата корупция – защото, за да я има – трябва да има движение, а не спиране движението на парите.

Съжалявам гласоподавателите на ГЕРБ.

 

Евгений Кънев

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.