Home » Авторски страници, политика

Реакции за обявения от Слави Трифонов кабинет

2021.07.12 Няма коментари
Spread the love

.

Предложеният от лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов кабинет предизвика много реакции в социалните мрежи. Ето някои от тях.

Карикатура: Христо Комарницки, в. “Сега”

Евгений Кънев:

“Интересен кабинет на Слави – със сравнително неизвестен експертен състав и – с малки изключения – с неизвестни с някакви обществени позиции хора.
Изглежда много се е внимавало да няма хора, свързани с протестите през последната година. Или с ярки обществени позиции.
Парадоксално, но факт.
Двадесет години по-късно.
ДПС да видим какво мисли.

Инициатива “Правосъдие за всеки”:

“За пръв път партиен лидер, който дори не е депутат, предлага правителство още преди да са известни окончателните резулатати от изборите и не е ясно дали ще имат първи мандат! Защо е това бързане не става ясно, но пък е ясно, че ще се търси правителство на малцинството”, без да се разговаря с другите партии на протеста”. Прилича на ултиматум към другите, за да не се отиде на нови избори, а дали е така скоро ще разберем! За премиер се залага на опитен политик от близкото минало, но в правителства с доста спорна репутация и не осъществили реално нито една реформа. Съдебната реформа засега явно не е тема /извън закриването на спецсъдилищата/, дано да стане при определяне на приоритетие на 46-то НС в разговор с реформистките партии и коалиции.”

Ваня Креймър:

“Заспах с надежда и се събудих във филм на ужасите.
Слави Трифонов и неговото еднолично проекто-правителство смачка всички надежди за промяна. Имаме да се учим още много…”

Източник: Петър Калинов, ФБ

Георги Георгиев, “БОЕЦ”:

“Нито дума за отстраняването на Гешев.
Нито дума за отстраняването на ВСС и съдебна реформа.
Нито дума за Кошлуков и СЕМ.
Нито дума за Турски поток.
Нито дума за тези ключови и най-важни за БОЕЦ и гражданите конкретни битки, които водим от години на площадите срещу мафията и за които платихме и плащаме ужасна цена.
Да, детските градини са важни. Но те ще останат празни, защото родителите на децата ще последват своите приятели и роднини в чужбина, прокудени от зверската корупция и липсата на справедливост, ако Гешев остане на своя пост.
Да, и астронавтите са важни. Един вече имаме, дето кацна с дизел на Луната.
Да, и магистралите са важни. От Буда знаем, че асфалт не се яде, но от магистрали зверски се краде. От справедливост имаме нужда, това ни липсва, не лотове и километри.
Николай Василев е от знаковите фигури на НДСВ. Осем години министър. Същото НДСВ, което вкара ДПС пряко във властта и превърна Доган и сараите в чудовище, което превзе държавата ни.

Георги Проданов:

“Ако всичко, което чета, действително е предложено от Трифонов, то този човек въобще не е наясно нито къде се намира, нито какви отговорности носи, нито какво да прави с тях! И въобще, на този човек нищо не му е ясно!
Детските градини не са стратегическа цел! Стратегическата цел е стимулирането на запълването им. Полетът в космоса с македонци, хървати, евенки или маори не е стратегическа цел!
Стратегическа цел е развитието на науката и технологиите, които ще доведат до него. И т. н., и т. н. (което не значи ИТН!)…”

Радослав Бимбалов:

“И не е вярно, че всички се възмущаваме на изненадващия кабинет на ИТН.
В ПИК вече го похвалиха.”

Филип Солунски:

“И к’во? Тоя с бялото сетренце ли ще изчегъртва ГЕРБ?”

Иво Христов:

“Преди дни писах, че слухът Василев – премиер е партенка. Не допусках подобна нелепост. Моля за извинение.”

Атанас Чобанов:

“За астронавти къде записват? С конкурс ли ще е или с инхаус възлагане? Говоря четири езика плюс три компютърни. И дипломи дал Бог.”

Пламен Сивов:

“Слави като JFK и онова “ще изпратим човек на Луната”. Не е майтап. ИТН планират да изпратят български астронавти в космическата програма на НАСА. Всъщност, смелият план е за двама българи (“мъж и жена”, да ме прощава ЛГБТИ-общността) и един северномакедонец. “Луно моя, земьо македонска…” Някой да обясни овреме на НАСА какво ги чака. И ония там от Холивуд да си приготвят камерите за най-якото space reality ever.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.