Home » Авторски страници, политика

Сблъсъкът е само един – между почтените и непочтените

2021.07.01 Няма коментари
Spread the love

.

Приятел от Финландия ми прати линк към статия за уволнение на шефката на тяхната Сметна палата. Причината е, че е похарчила 5 000 евро публични пари за фризьор и разкрасителни услуги. Решението на парламента е взето единодушно (!), без контрааргументи. Обосновката за вота е уронване престижа на институцията.

На този фон съм отвратен от нашата родна властническа картинка. Вчера на брифинг финансовият министър разказа за перипетиите си да издири шефа на Агенцията за финансов контрол. Като стандартна калинка е решил да се сниши с двумесечно отсъствие по “заболяване”. Същевременно е неоткриваем на домашен адрес, нито на друго място, т.е. в нелегалност. Но е успял да се появи инкогнито в Агенцията, да прибере ценни вещи и информация. Докато не изтече срокът на болничния не може да бъде пипнат, но продължава да има достъп до всички проверки.

Нали вече същото Ви е познато от службите? И от шефа на „Автомагистрали“, залепил се с лепило С 200 за стола си, по израза на Татяна Дончева. От авера на легендарния бивш шеф на ББР, който крепи положението там. И т.н.

И нашият съд зад тези калинки. А вероятността една и съща съдийка от трима възможни да бъде съдия по 4 различни случая, за да ги крепи на столовете е около… 1%.

Очаквам Съюзът на съдиите да се възмути и от това “случайно разпределение” следващия път.

За какво ляво-дясно, либерално-консервативно в изборната кампания може да става дума? Освен за стара комунистическа “традиционна” ценност на кражба и лъжа, напарфюмирана с нечувана наглост?

Сблъсъкът е само един: между почтени и непочтени хора.

Арнолд Тойнби беше казал, че при сблъсъка между нисша и висша цивилизация обикновено побеждава първата, защото има по-малко задръжки.

България като древния Рим беше връхлетяна от хуните, с единствена цел плячката на публичен ресурс.

Почтените хора да се готвят за свещена война, ако искат бъдеще.

 

Евгений Кънев

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.