Home » Авторски страници

Трийсет милиона и три

2021.07.09 Няма коментари
Spread the love

Снимка: БГНЕС

Добрютрю. Мисля да Ви разсъня с малко математика. След онзи прословут бисер, че е построил половин милиард километра магистрали в България (тоест, да отскачаме уикенда до Луната, вместо до Лозенец), бившето ни премиерство сподели още един впечатляващ факт. За да изтъкне своя безграничен управленски опит, заяви, че е подписал поне трийсет МИЛИОНА документа като министър-председател.

Сега, аз си направих труда да изчисля и стигнах до следната удивителна статистика:

Ако приемем, че е подписвал само в работни дни, това означава, че за 12 години власт е разписвал документи около 3000 дни. За да е поставил 30 МИЛИОНА подписа, значи е подписвал по 10 000 на ден. Ако е разписвал цели 12 часа на ден, е слагал 833 парафа на час или по 13 в минута. ВСЯКА МИНУТА.

Впечатлен съм. Този човек не е за нас. Той е за Гинес.

Борисов е драскал подписи, докато е въртял “баницата” на джипката. Докато е бъркал в нощното шкафче или в пазвата на Мата Хари. Въртял е химикалката, докато са му целували ръката или е облизвал темето на папата.

Освен това той е напълно невинен. Той просто е нямал никакво време за измами, кражби и престъпления. Мачкал е документи, докато Влади и Севдето са сгъвали пачките на Божков. Удрял е парафи, докато Прокуратурата, ПКОНПИ, ДАНС и КФН са удряли непокорните.

След толкова много подписи, сега го развеждат като мечка на синджир и го карат да разписва картички на групитата, които скубят коси около него. И той, плувнал в праведна пот, седи, подписва. И брои.

Трийсет милиона и едно… трийсет милиона и две… трийсет милиона и три…

 

Радослав Бимбалов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.