Home » Е-Списание

Защо няма световен „Оскар“ за журналистика? Тази година тя щеше да е за българин

2021.01.27 Един коментар
Spread the love

Журналистът от проекта Bellingcat, българинът Христо Грозев (на смимката горе) вчера гостува в ефира на радиостанция «Ехото на Москва».
Вижте видеото, в което той разказва за последноо си разследване, от което се разбира, че отровителите на Навални са били причастни и към други покушения и убийства. Материалите по разследването може да видите публикувани на руски език на адрес:

https://theins.ru/politika/238673

Вижте също: Не вярвате, че Путин е замесен в отравянето на Навални? Вижте сами (линк).

.

One Comment »

 • БГНЕС said:

  Има напредък по разкриване на членове на звеното 29155, съобщи още Grozev. То се състои от около 30 души. До този момент са установени фиктивните имена на всичките му членове, както и истинските имена на 27 души.

  Вземайки предвид, че частта 29155 е била засекретена и е било рисковано да бъдат разкривани плановете на трети лица, досега разследващите са смятали, че ГРУ работи без местни помощници. Но случаят в Чехия говори за това, че все пак някой вътрешен човек в складовете им е помогнал, разкрива Грозев.

  „Извършителите са имали помощници и в България. В края на май 2015-а година стана пожар в специалната лаборатория на Министерството на вътрешните работи, където са се съхранявали всички веществени доказателства за първите две експлозии. Дотам определено не е било възможно да се стигне без помощта на вътрешни хора“, разкрива той.

  Успокояващото за него е, че руското разузнаване е загубило огромна част от потенциала си, включително секретната група за поръчки 29155.

  „След нашите разкрития през 2018-2019-а година тази част на практика бе разформирована. Затова сега на ГРУ му се налага да работи или като разчита на местни помощници, или на дипломати, което е много по-трудно, тъй като пътуванията на дипломатите са явни. Именно заради тези ограничения е възможно да настъпи известна пауза в международните операции на ГРУ. Но забелязваме и нови, млади хора – очевидно те набират ново поколение сътрудници“, каза в заключение Христо Грозев, цитиран от БГНЕС.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.