Home » Авторски страници, българи зад граница

Юбилейният сезон на бесарабската лига КВН ще се проведе онлайн

2020.12.04 Няма коментари
Spread the love

Одеса, Украйна: На 4 декември 2020 г. ще се проведе финалната игра на Х-ти сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. В юбилейното издание на Бесарабската лига КВН участват четири български отбора от Украйна. Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината.  Във връзка с епидемичните ограничения, мероприятието ще се проведе онлайн за публиката и ще бъде достъпно за гледане на видео платформата YouTube по следния линк: https://youtu.be/J81PKna-i_8

Състезанието по хумор се провежда по инициатива на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ и с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“. Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна се състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал.  Днес на финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

„Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна успя да придобие голяма популярност сред нашата общност. За нас винаги е приятно да виждаме пълна зала за всяка игра. За голямо съжаление, десетото издание на Бесарабската лига КВН се провежда в различни условия от обичайните. Но от друга страна това е уникална възможност за всички българи по света да видят как се развива културния живот на българската общност в Одеса. Искам да изразя благодарност на всички участници, да им пожелая успех на сцената, а на зрителите – да получат удоволствие и за бъдещите игри да се видим всички заедно в залата на ДК „Политех“.

КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010 г. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

.

Максим Димитров,

Пресцентър на „Конгрес на българите в Украйна“

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.