Home » Авторски страници

Онлайн прожекция на филма “В името на Конфуций”

2020.12.04 Няма коментари
Spread the love

.

На 10 декември, четвъртък, от 20 ч. българско време, ще се състои онлайн прожекция на документалния филм “В ИМЕТО НА КОНФУЦИЙ”, на страницата “Китай без цензура“. Филмът ще се излъчи със съдействието на сдружението “Приятели на Тибет в България”.

Ето какво пишат организаторите на прожекцията:

“Имаме удоволствието да Ви поканим на първата онлайн прожекция на филма “В името на Конфуций” в България, на 10 декември (четвъртък) от 20:00 ч., на страницата “Китай без цензура”. Филмът ще се излъчи с любезното съдействие на сдружението “Приятели на Тибет в България”. Прожекцията е безплатна.

Не е тайна, че китайското правителство усилено се опитва да влияе на общественото мнение в световен мащаб. Пекин харчи около 10 милиарда долара годишно за „външна пропаганда“ и въздействието се разпростира върху филмови студия в Холивуд, новинарски издания, както и върху училища и университети в чужбина. Институтите „Конфуций“, както се изразява отговорникът за пропагандата на Китайската комунистическа партия, са „важна част от системата на китайската пропаганда в чужбина“. Чрез присъединяването на институтите „Конфуций“ към университетите и училищните съвети домакини, Китай придобива пряк контрол върху преподавателите и академичната програма, преподавана на милиони млади хора по света, както и способност да влияе на учебните заведения отвътре.

Кампанията за разпространение на филма „В името на Конфуций“ има за цел да образова хората по света за въздействието на китайските институти „Конфуций“ и тяхното влияние, и да вдъхнови задълбочени дискусии за това как да взаимодействаме с един комунистически Китай във възход.

Към август 2019 г. „В името на Конфуций“ е прожектиран над 100 пъти в 16 държави на 5 континента, включително в близо 40 университета. Филмът е имал премиери в парламентите на Обединеното кралство, Австралия и Дания.

Прожекцията е безплатна. Поканете близки и приятели. Бъдете здрави.”

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.