Home » Авторски страници

Конкурс за историческа живопис „Българската азбука“

2020.12.29 Няма коментари
Spread the love

Уважаеми творци в САЩ,

Драги сънародници,

Исторически Парк – България (www.ipark.bg) обявява конкурс за най-добра историческа картина на тема „Българската азбука“. Творци от България и чужбина ще могат да представят чрез произведенията си значението на българската писменост от своята гледна точка. Сюжетът на творбите трябва да обхваща времевия период от създаването на българската азбука (855 – 862 г.) до края на XV-ти век и да отразява разпространението й по света.

В конкурса могат да участват творби, изпълнени с техниките маслени бои на платно, акрил, акварел или графика, с минимален размер на платното 70х100 см. Те трябва да са създадени специално за конкурса и преди това да не са излагани никъде другаде. Картините трябва да бъдат рамкирани и подписани от автора. Художниците извън България могат да ни изпратят творбите си в тубуси, а ние ще им поставим рамки. Заглавието на творбите и кратко описание на сюжета по възможност да бъдат напечатани на картон или друг твърд материал.

Картините трябва да бъдат предоставени в оригинал в Исторически парк до 20.04.2021 г.. Препоръчваме ви предварително да се свържете с нас, за да очакваме Вашите творби и да следим за тяхното доставяне в обявения срок. Желателно е също така да ги застраховате.

Картините ще бъдат изложени от 01.05. до 31.05.2021 г. в галерията на парка, а резултатите ще бъдат обявени на 24ти май 2021 г.

За победителите в конурса са предвидени парични награди, както следва:

– първо място 10 000 лева (5 000 евро);

– второ място 3 000 лева (1 500 евро);

– трето място 2 000 лева (1 000 евро).

Първите три картини остават собственост на Исторически парк, а всички останали ще бъдат върнати на собствениците им или закупени от желаещи посетители, на договорена цена между художника и купувача.

Оценките на творбите ще бъдат от посетители на сайта, посетители на място в парка и екип от професионалисти. Оценката се взема 50 на 50 от посетители и жури.

Още за конкурса можете да прочетете ТУК.

Моля, запознайте се с РЕГЛАМЕНТА НА КОНКУРСА.

Накратко за Исторически парк

Исторически парк се намира до село Неофит Рилски, на около 35 км западно от град Варна. Той беше официално открит на 22 юни 2019 г. В парка са изградени и могат да бъдат посетени неолитно и халколитно селище, тракийският дворец на цар Севт III, храмът на богинята Кибела, три тракийски гробници, ранносредновековно българско селище от периода VIII – IX век, реконструиран владетелски дом VII – VIII век и входна административна сграда изпълнена като крепост от времето на Второто българско царство XII – XIV век. Има зона за интерактивни занимания, няколко езера и два ресторанта, които предлагат българска и тракийска кухня.

При възникнали въпроси, с колегите ще Ви отговорим.

 

Иван Стоянов и Ралица Петрова,

Исторически парк АД

Варна, България

тел.: +359 878 25 12 47

[email protected]

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.