Home » Авторски страници, политика

Нови дарения от МВнР за деца в Скопие и Охрид

2020.12.31 Няма коментари
Spread the love

Снимки: МВнР

Посолството ни в Скопие и Генералното ни консулство в Битоля продължиха вчера с дарителската акция, в рамките на проекта „Български коледни празници“, съобщи пресцентърът на МВнР.

Посолството ни в Република Северна Македония продължи с дарителската си акция в рамките на проекта „Български коледни празници“, като предостави 185 коледни пакета с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие и Охрид.

Посланикът ни Ангел Ангелов и съпругата му Биляна Ангелова връчиха подаръците на сдружение „В моя свят”, предназначени за ползвателите на Центъра за деца с проблеми в аутистичния спектър в град Охрид, както и на SOS детско селище в град Скопие, и на Съюза на слепите – Скопие.

Така през последните дни в рамките на финансирания от МВнР проект „Български коледни празници“ дипломатическата ни мисия зарадва с подаръци общо 455 деца в Република Северна Македония.

Генералното ни консулство в Битоля също се включи в дарителската кампания. Генералният ни консул Димитър Иванов предостави 140 пакета с играчки и лакомства на кметовете на общините Могила и Новаци. Подаръците ще бъдат раздадени на деца в неравностойно положение. Празнични пакети от името на България ще получат и децата от Центъра за лечение на хора с интелектуални и двигателни проблеми, както и тези, лекувани от Сдружение за поддръжка на деца и семейства с атипично развитие „Хармоничен свят“ от Битоля.

Даренията бяха приети с благодарност към българската държава за подкрепата – се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.