Home » Е-Списание, политика

НА ЖИВО: Дебат в ЕП за върховенството на закона в България и в Европа

2020.10.05 Няма коментари
Spread the love

Върховенството на закона в България и продължаващите близо три месеца протести са на фокус в днешната сесия на Европарламента. Евродепутатите обсъждат „значителното влошаване на спазването на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“ в България. За първи път ще бъде гласувана и резолюция за България, което се очаква да стане в четвъртък. Тези резолюции на ЕП нямат практически и преки последствия – но самото обсъждане на вътрешни проблеми на България на европейската сцена вече е знак за променящо се отношение към правителството в страната. По-долу излъчваме НА ЖИВО дебат в Европейския парламент.


.
На английски и др. езици може да видите дебата на страницата на Европейския парламент – линк.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.