Home » Авторски страници

Поздравления за Деня на Съединението на България

2020.09.06 Няма коментари
Spread the love

Генералното консулство на Република България в Чикаго честити на всички български граждани 6 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО!

––––––––––––––

Уважаеми сънародници,

Честит празник! Днес, на 6 септември, ние отбелязваме Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Тази историческа дата е поучителен урок за всички нас, последван от заветите хан Кубрат: „Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да Ви съкруши“.

След Освобождението на България от турско робство, територията на страната е разделена. Решението дали Източна Румелия да бъде обединена с Княжество България не е било прието с оглед на националните интереси на България, а се е водило от опитите на геополитическо влияние на различни страни. Докато Великите сили променяли решението си, бесарабският българин, тогава все още майор, Данаил Николаев организира военен преврат. Османският губернатор е свален от власт и е заменен с администрация, назначена от българския княз Александър I.

Без общи усилия, взаимно съгласие и обединение около националните интереси на България, не може да има развитие и растеж на силна европейска страна. Девизът „Съединението прави силата“ е валиден и до днес. Вярваме, че този девиз живее дълбоко в сърцата на хиляди българи, а не е просто надпис на сградата на Народното събрание.

Скъпи българи, позволете ни от името на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ да Ви поздравим с това важно историческо събитие.  Нека помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно и заедно можем повече. Бъдете здрави и горди българи! Честит празник!

С уважение,

Колективът на
Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

––––––––––––––-

Честит празник 6 септември – Ден на Съединението!

Снежина Мечева,

говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина

––––––––––––––

Уважаеми приятели, дейци на културата, литературата и изкуството,

Поздравявам Ви с празника на обединена България – 6-ти септември и с наближаващия празник на Народните будители. Пожелавам Ви добро здраве, много успешни инициативи за укрепване на българския дух и традиции по света, и популяризиране на българското творчество, което ни изпълва с гордост и надежда за доброто бъдеще на България в трудните моменти на изпитание.

Бъдете удовлетворени във всичките си начинания и много щастливи,

Маргерита Сидерова

https://www.facebook.com/Margherita.Al.Siderova/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.