Home » Авторски страници, българи зад граница

Поредни протестни събития на българи зад граница

2020.09.17 Няма коментари
Spread the love

.

На 22 септември т.г., когато се чества Денят на обявяването на независимостта на България, наши сънародници организират в Ню Йорк, Чикаго, Бостън, Лондон и др. поредни протестни събития, в солидарност с протестиращите в родината. Преди тези протести в САЩ и Великобритания, на 20 септември в Монреал също ще има протест, организиран от българи в Канада.

Протестът срещу корупцията в България ще има на 22 септември в Ню Йорк, Чикаго и Бостън на 22 септември, от 18:00 ч. до 20:00 ч. EDT. Ето какво пишат организаторите на този протест:

„Отбелязваме Деня на независимостта на България с искания за независима правосъдна система, независим парламент, независими избори, независими медии, в съпричастност с протеста на нашите сънародници в защита на демокрацията.

Ню Йорк, 18:00 ч. местно време, ъгълът на E 43rd St и Tudor City Pl, срещу ООН.

Чикаго, 18:30 ч. местно време.
Онлайн
https://us04web.zoom.us/j/5488121332?pwd=QnZZdFlhR05ORGZWQndCQTUwRTNPUT09
Passcode: 1u10ZT „

Събитието във Фейсбук – ТУК

–––

Българи във Великобритания организират на 22 септември в Лондон масов протест под надслов „London calling мафията вън“. Протестът ще се проведе от 18:30 21:00 часа местно време пред Българското посолство. Ето какво пишат организаторите на този протест:

„Нека подкрепим сънародниците си които се борят всеки срещу мафията и престъпната власт в България! Независимо къде сме по света, заявяването на гражданската ни позиция е наше право като български граждани!“

Събитието във Фейсбук – ТУК

––-

Наши сънародници в Канада организират на 20 септември в Монреал пореден протест. Той ще се проведе в неделя, 20 септември, от 14:00 ч. до 15:30 ч. местно време. Ето какво пишат организаторите на този протест:

„След пътуването ни предната неделя до Отава за обединения канадски протест, продължаваме тази седмица с пореден протест в Монреал: в неделя на 20 септември от 14:00 в Каре Сент Луи, до метро станция Шербрук. Ще покажем отново подкрепата и солидарността си, като този път Ви предлагаме да наблегнем на идеята какво бъдеще си пожелаваме за „нашата“ България, свободна от мутрите и техните задкулисни игри… и това два дни преди знаковия празник на Обявяването на независимостта на България, последвал Съединението.“

Събитието във Фейсбук – ТУК

–––––––––––––––––––––––––

* Още за протестите, организирани от българи по света в подкрепа на антиправителствените протести в България – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.