Home » Авторски страници, българи зад граница

БНУ “Асен и Илия Пейкови” – Рим към българските родители зад граница

2020.09.28 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на БНУ “Асен и Илия Пейкови”

Започна новата учебна 2020-2021 година в Българско неделно училище “Асен и Илия Пейкови” – Рим, Италия. От училището са направили кратък филм за началото на учебната година. В него те призовават и “всички онези, които носят българско сърце и във вените им тече българска кръв, да не забравят своите корени и да позволят на децата си да познават езика на своите деди”, защото “човек без история е като дърво без корен, а дърво без корен не живее и не расте”.

В Италия има 10 български училища, в които се обучават около 600 български деца. Те представляват около 10 % от всички деца с български произход в училищна възраст на Апенините. “Образованието дава на човек нови хоризонти, възможности и мечти да сътвори един по-добър и справедлив свят. Не обричайте Вашите деца на невежество и на ограничение. Очакваме Ви в българските училища по света, за да не забравяме и да се научим да летим.”казват още от БНУ “Асен и Илия Пейкови” – Рим.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.