Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Чикаго дариха лаптопи за библиотеките във Видин, Враца и Монтата

2020.08.15 Няма коментари
Spread the love

На 14 март тази година в българската църква “Света София” в Чикаго се проведе Вечер на Северозапада. Със съдействието на спонсори от местната българската общност и присъстващите сънародници, бяха събрани $ 2000. По-голямата част от сумата беше използвана за закупуване на лаптопи за библиотеките в градовете Видин, Враца и Монтана, които вече са доставени на тези библиотеки. Останалата сума бе дарена на фондация “Плюшено мече”.

“Здравейте приятели, искам да Ви съобщя, че дарението от българите от Северозапада, живеещи в Чикаго, за библиотеките във Видин, Враца и Монтана, вече е факт. Отне повече време, отколкото планирахме в началото, но след някои препятствия успяхме да реализираме идеята. Специални благодарности на Даниел Драгомиров, който закупи и достави лаптопите на библиотеките. Благодаря на всички сънародници, които дариха за този благотворителен акт. Сумата, която остана, беше дарена на фондация “Плюшено мече”. Прилагам копия от писмата за дарения, които получихме от директорките на библиотеките.”пише една от реализаторките на идеята, Велина Иванова.

Поздравления за успешно реализираната инициатива, с която българите в Чикаго отново показаха, че макар и намиращи се на хиляди километри от родния край и Родината, те са много близо, вътре в сърцата им. И винаги ще бъдат там.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.