Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Бостъп в подкрепа на протестите в България

2020.08.22 Няма коментари
Spread the love

.

Утре, 23 август, от 13:00 ч. до 14:30 ч. местно време, българи в Бостъп, Масачузетс, организират онлайн събитие в подкрепа на протестите в България.

Линк към онлайн събитието – https://meet.google.com/ywg-hrbh-qtm

Ето какво пишат организаторите на този протест:

„Третият ни протест ще бъде ОНЛАЙН в неделя, 23 август, от 13 до 14:30 часа.
Да поговорим за предлаганата нова конституция, дали и какви проблеми решава или поставя и какво искаме ние, българите в чужбина.

Нека заявим открито решителността си за НУЛЕВА ТЪРПИМОСТ към всички форми на злоупотреба с власт и некомпетентност.

Всеки един от нас се е възмущавал неведнъж от корупцията, престъпността на всички нива, беззаконието и липсата на търсене на съдебна отговорност, олигархията и арогантността на управниците, свободата на словото и независимостта на медиите, отношението към природата ни, преотстъпването на националните ни ресурси, концесиите, загубата на суверенитет във всичките му форми, демографския срив, състоянието на селското стопанство, промишлеността, енергетиката, здравеопазването, образованието, армията, културата, спорта, пенсиите, социалните функции на държавата и още много неща от действителността в България от началото на прехода, довели до поредната национална катастрофа. Сега имаме историческия шанс да дадем да се разбере, че за всяко действие или бездействие ще се търси отговорност.

Това е НЕПАРТИЕН протест. Призоваваме всички да не се използват цинизми, както и да се спазват правилата за безопасност в условията на извънредното положение в щата Масачузетс.“

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.