Home » Авторски страници, политика

Правителството няма да подава оставка, протестите продължават

2020.07.16 Няма коментари
Spread the love

Борисов, Каракачанов и Симеонов на днешния брифинг. Снимка: Mediapool

Правителството няма да подава оставка, ще има “голям ремонт”.  Управляващата коалиция запазвала своята стабилност и ще продължи в този състав да управлява до края на мандата си. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов днес, след спешно заседание на Коалиционния съвет. Бе обявено и, че са депозирани оставките на трима министри – финансовия Влади Горанов, вътрешния Младен Маринов и икономическия Емил Караниколов.

“Обсъдихме актуалната ситуация в държавата и в София, и се обединихме около няколко решения – коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до края на мандата” – заяви Симеонов.

“Решихме, че най-сериозният въпрос, който трябва да решим, е в началото на следващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на искания вот на недоверие, внесен от БСП. Кадровите решения в кабинета да се занимаваме с евентуални промени в състава, след преодоляването на вота. Консолидирани сме за отхвърляне на вота, след това ще обсъждаме другите промени, искания на оставки за състава на изпълнителната власт” – допълни той.

“Депозирани са оставките на трима министри, действително имат голяма подкрепа, свършили значими за държавата неща” – заяви на брифинга премиерът Борисов, хвалейки тези министри.

“Финансовият министър – България е в еврозоната и сме в първата тройка на държавите с най-добри финанси. Вътрешният министър хвърля огромни усилия, намаляват неразкритите убийства. Емо Караниколов – три години Министерството на икономиката способства за повишаването но БВП, рекорден ръст на инвестиции”- каза Борисов.

“Вотът на недоверие няма да мине, но промени ще има” – отсече вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Оставките на тези министри са огризки, подхвърлени на протестиращите – заяви днес проф. Велислав Минеков по bTV. Той каза, че протестите ще продължат до подаване на оставка на цялото правителство, както и, че управляващите живеят в някакъв паралелен свят.

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.