Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Платформа за онлайн кандидатстване на българи от чужбина в БГ университети

2020.07.16 Няма коментари
Spread the love

.

Министерството на образованието и науката на Р. България предлага онлайн кандидатствате на българи от чужбина в български държавни университети. За тази цел министерството е разработило платформа.

Платформата ще е полезна за българи от чужбина и граждани на Северна Македония, жеалаещи да продължат обучението си в България. Заради пандемията от COVID-19, тази година няма да се провежда традиционният изпит – тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по постановленията за образователна дейност сред българите в чужбина и за граждани на Северна Македония.

За улеснение на кандидат-студентите в платформата са разработени регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанията на кандидата. Тази година класирането ще се извършва въз основа на средния успех и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за завършено средно образование.

Втори модул от платформата съдържа информация за всички български държавни висши училища и ще е полезен за младите хора да се запознаят с възможностите за обучение в родината.

Платформата е публикувана на интернет страницата на МОНHigherEducation.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.