Home » Авторски страници

Нови документи по жалба на Петър Пенчев срещу полицай от МВР – Монтана

2020.06.12 Няма коментари
Spread the love

.

Инж. Петър Пенчев, член на Обществения съвет на АСС “Анна Политковская” и зам.-председател на НД “Екогласност”, е изпратил на 11.06.2020 г. до Административния ръководител на Окръжна прокуратура – Монтана, с копие до Николай Георгиев, зав. отдел 05 „Аналитичен“ във ВКП, и до административния секретар на МВР – София, Допълнение към Жалба от 27.04.2020 г., което е относно „Нови документи по моята жалба от 27.04.2020 г. за нагла манипулация срещу моята личност от полицай в ОД на МВР – Монтана“. Следва целият текст на Допълнението.

Допълнение към Жалба от 27.04.2020 г.

от инженер-математик Петър Пенчев, член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и зам.-председател на Национално движение „Екогласност”, с адрес за кореспонденция…
(б.р.: следват пощенски адрес, тел. номер и имейл)

Относно: Нови документи по моята жалба от 27.04.2020 г. за нагла манипулация срещу моята личност от полицай в ОД на МВР – Монтана

 

     Уважаеми господa прокурори в Окръжна прокуратура – Монтана,

  1. Приложено Ви представям мое ръкописно Обяснение за МВР, поискано ми във връзка с моята жалба срещу 100%-лъжливото манипулиране на мои показания.

Обяснението ми бе поискано от Иван Ангелов, представил се пред мен като Старши на групата, в която работи лъжливият в случая полицай Слави Цветанов от ОД на МВР – Монтана – ще си позволя да Ви информирам за отговора на г-н Ангелов на моя въпрос, какво му е казал лично неговият подчинен за случая: “Вдига рамене и се притеснява от извършеното от него”, като г-н Ангелов ми допълни, че досега такива нарушения Слави Ангелов като дисциплиниран полицай не е извършвал, което ми даде основание да затвърдя категоричното си предположение кои са заинтересованите лица и, че същите са намерили начин да въздействат на полицая да извърши това престъпно деяние срещу моята личност.

Имената на предполагаемите поръчители, известно ми от собствено проучване, че са свързани с повдигнатия от мен въпрос за кариерите, съм посочил в приложеното мое обяснение за МВР.

  1. Прилагам и отговора само до мен – изх. №489700-3041/04.06.2020 г. на Административния секретар на Министерството на вътрешните работи, че Инспекторатът на МВР отказва да извършва проверка за действията на полицая Слави Цветанов, когато аз изрично съм поискал в моя сигнал такава вътрешна проверка конкретно от МВР, и фактът, че старши-полицаят Иван Ангелов поиска от мен обяснение, като ми заяви, че е натоварен да изготви доклад по случая с неговия подчинен, доказва наличието на противоречие.
  2. Мога само да предполагам че докладът на Иван Ангелов е констатирал категорично нарушението на полицай Слави Цветанов, но и.д. Директор на ОД на МВР – Монтана Инспектор Димитър Мишонов е решил да затаи истината, също както е направил 4 дни по-рано Административния секретар на МВР, и да не извърши конктретни действия, което ме уведомява с писмо изх. № 301000-11246/08.06.2020 г.

Поради тези факти аз заявявам, че повече ще отказвам да влизам в сградите на МВР в гр. Монтана, защото изгубих доверие от случилото се и поради неприемливия за мен отказ на ръководителите на МВР да извършат конкретни действия по разкриване на истината и търсене на отговорност от извършителя, заедно с подвеждане под отговорност на поръчителите.

Моля да приложите настоящето писмо с приложенията в преписката, която ще образувате – всичко, съотносимо към днешното писмо от ВКП, изх. № 13922/2019 от 11.06.2020 г., PRB2020060117740, което получих по електронната поща и виждам, че е резолирано по компетентност към Окръжна прокуратура – Монтана.

Приложение:

1. Обяснение от Петър Пенчев за ОД на МВР – Монтана, 14.05.2020 г.
2. Писмо изх. №489700-3041/04.06.2020 г. на МВР – София
3. Писмо изх. № 301000-11246/08.06.2020 г. на ОД МВР – Монтана

 

С уважение:

Инженер-математик Петър Пенчев

член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” –
носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб” и
зам.-председател на Национално движение “Екогласност”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.