Home » Авторски страници

Жалба-протест на Петър Пенчев до Окръжна прокуратура – Монтана

2020.04.27 Няма коментари
Spread the love

Петър Пенчев, зам.-председател на НД „Екогласност” и член на Обществения съвет на АСС “Анна Политковская”, е изпратил днес жалба-протест, чрез Районна прокуратура – Монтана до Окръжна прокуратура – Монтана. Жалбата е с коипе до главния прокурор Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. В нея се казва:

“Получих днес Постановление № 645/2020 г. от 16.04.20202 на РП – Монтана, в което са ИЗЦЯЛО изфабрикувани мои показания, във връзка с обжалвано от мен предишно постановление на РП – Монтана и върнато от Софийска градска прокуратура за ново разглеждане, по проверка на кариери за баластра.
ДЕКЛАРИРАМ:
НИТО ЕДНА ЦИТИРАНА ДУМА не отговаря на казаното от мен пред следователя от Икономическа полиция към ОД на МВР – Монтана, представил се пред мен с името Никола Петков и отговарящ на тел. 0887610669.
Сега разбирам защо при моя разпит в неговия кабинет, въпреки карантината от коронавируса, следователят бе нервен и бързаше без да запише на компютъра всичко, което казвах, като ТОЙ ИЗПЪЛНИ САМО ПОЛОВИН СТРАНИЧКА, НО???  МИ  ПОДНЕСЕ  ЗА  ПОДПИС  3/ТРИ/ ЛИСТА, КОГАТО НА КОМПЮТЪРА СЕ ОТПЕЧАТИ САМО ЕДИН, ТОЙ СЛОЖИ ПОД ЛИСТА ОТ КОМПЮТЪРА ДВА ДРУГИ, които ги взе от дясната далечна спрямо мен страна на бюрото си до компютъра, и аз ги подписах без да ги прочета – за да не бавя бързащия полицай, а и той не ми каза да прегледам написаното, както са правели винаги досега другите следователи от МВР при повече от 20-те мои разпити в моята БЕЗСРЕБЪРНА гражданска активност в обществена полза и никой от тези 20 следователи следователи от МВР не си е позволил досега такава гадна манипулация с неизказани мои думи и КЛЕВЕТА.”

Г-н Пенчев писа до нашето издание, че е бил притиснат от органите на МВР, откъдето е бил привикван по телефона три пъти, след като са го уведомили от Главна и Районна прокуратура, че са получили протеста му с входящи номера.

Следва целият текст на жалбата-протест.

Ж А Л Б А – ПРОТЕСТ

от инженер-математик Петър Пенчев, зам.-председател на Национално движение „Екогласност” и член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, с адрес за кореспонденция… (б.р.: следват точен адрес, телефон и имейл)

Срещу: Нагла манипулация срещу моята личност от Районна прокуратура – Монтана и МВР – Монтана

              Уважаеми господа,

Получих днес Постановление № 645/2020 г. от 16.04.20202 на РП – Монтана, в което са ИЗЦЯЛО изфабрикувани мои показания, във връзка с обжалвано от мен предишно постановление на РП – Монтана и върнато от Софийска градска прокуратура за ново разглеждане, по проверка на кариери за баластра.

ДЕКЛАРИРАМ:

НИТО ЕДНА ЦИТИРАНА ДУМА не отговаря на казаното от мен пред следователя от Икономическа полиция към ОД на МВР – Монтана, представил се пред мен с името Никола Петков и отговарящ на тел. 0887610669.

Сега разбирам защо при моя разпит в неговия кабинет въпреки карантината от коронавируса, следователят бе нервен и бързаше без да запише на компютъра всичко, което казвах, като ТОЙ ИЗПЪЛНИ САМО ПОЛОВИН СТРАНИЧКА, НО???  МИ  ПОДНЕСЕ  ЗА  ПОДПИС  3/ТРИ/ ЛИСТА, КОГАТО НА КОМПЮТЪРА СЕ ОТПЕЧАТИ САМО ЕДИН, ТОЙ СЛОЖИ ПОД ЛИСТА ОТ КОМПЮТЪРА ДВА ДРУГИ, които ги взе от дясната далечна спрямо мен страна на бюрото си до компютъра, и аз ги подписах без да ги прочета – за да не бавя бързащия полицай, а и той не ми каза да прегледам написаното, както са правели винаги досега другите следователи от МВР при повече от 20-те мои разпити в моята БЕЗСРЕБЪРНА гражданска активност в обществена полза, и никой от тези 20 следователи следователи от МВР не си е позволил досега такава гадна манипулация с неизказани мои думи и КЛЕВЕТА. Аз се усъмних веднага в стореното, но полицаят стана и ми отвори нервно вратата, като ме подкани бързо да излизам с него, за да ме изведе до входа на ОД на МВР-Монтана.

НАСТОЯВАМ да се консултирате с моя личен лекар да Ви съобщи дали изпадам в “МОМЕНТНИ АФЕКТИ”, което си позволиха да ме обидят един прокурор и един следовател в МВР, съчинявайки лъжлив ИЗЦЯЛО документ от мое име.

ОЧАКВАМ да възложите разследване и тези две длъжностни лица прокурор Петър Петров от РП – Монтана и следовател Никола Петков от МВР – Монтана да понесат сурови наказания, защото с това действие, за което аз веднага ще уведомя медиите у нас и в чужбина като длъжностно лице в обществена организация, нанесоха сериозен удар върху престижа на институциите, в които работят – българските Прокуратура и Министерство на вътрешните работи, с което се внася недоверие в гражданите.

 

Приложение: Постановление № 645/2020 г. от 16.04.20202 на РП – Монтана

                  

С уважение:

Инженер-математик Петър Пенчев

зам.-председател на Национално движение “Екогласност” и
член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” –
носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.