Home » Авторски страници

Вицепрезидентът към българите в чужбина: Да празнуваме заедно Кирило-Методиевото дело

2020.05.06 Няма коментари
Spread the love

Инициативата „Голи са без книги всички народи…“ насърчава деца и младежи от българските общности да изразят своята почит към славянските първоучители – съобщиха от кабинета на българския вицепрезидент.

По случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, вицепрезидентът Илияна Йотова организира виртуален форум „Голи са без книги всички народи…“. За заглавие на форума са избрани мъдрите думи на Константин-Кирил Философ от „Проглас към Евангелието“.

Целта на инициативата е да насърчи деца и младежи до 18-годишна възраст от българските общности зад граница да почетат делото на славянските първоучители св. св. Кирил и Методий.

Всички желаещи могат да се включат с рецитал на стихотворение, с песен, с прочит на любим български автор или на авторски текст, посветен на мисията на Светите братя и техните ученици. Видеозаписите не трябва да бъдат по-дълги от 3 минути.

За сцена на виртуалния форум в навечерието на 24 май вицепрезидентът Йотова предоставя своя канал в You Tube и официалната си страница във Фейсбук. Чрез видеоматериалите посланията ще достигнат до всеки край на света.

Записите ще бъдат приемани на [email protected] до 22 май 2020 г. – се казва още в съобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.