Home » Авторски страници, литература

Из дневника на един тулуп-маргинал

2020.05.11 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: “Дневник”

Отворих едното си око и гледам – осем и трийсе. Викам си: Безбожно рано е. Сега върви Мутафчийски, а на него се подигравам вечер, като се приберат от работа чиновничките, които са влюбени в него. Обърнах се на другата страна и се търкалях до 10.30, когато чух телефона да пиука на тагване. С досада го взех да видя откъде се включва Бойко този път. Беше в джипката и нареждаше някакъв обвиняем, на когото нямало да се обяснява. Почудих се кой от всичките е. Викам, сигур Цветан Василев се е включил от Белград да ни каже как сърбите протестират там.

А, врътнах фийда и видях, че Черепа хвърлил някакви трохи от голямата пита с компромати, с които разполага срещу правителството, вероятно. Даже припомнил миналото на Бойко. Ясно! За това е ядосан премиерът, но пък няма изненадани от народа, че Влади се е срещал с Черепа. И Влади не е изненадан. Даже този път каза, че знае, че се е срещал, защото други работи все не знае.

Детето извика от другата стая, че е гладно.

Викам му: Напиши едно писмо на Сачева, че майка ти е маргинал, и ако не отпусне пари, ще звъннеш на норвежците да дойдат да те вземат. Обади се и в общината да те включат към “топъл обяд”. А, звънял си значи? Кога, викаш? След две седмици щели да те включат. Звънни тогава на Ангелкова за ваучер за почивка, че иначе ще ни го дадат през ноември да ходим на Слънчака. Естествено, че нямам пари за почивка. Ще го продадем на някой чиновник, който има отпуск.

Ох, сега пък щели да пренасочват пари от европрограми “Наука и образование” и “Околна среда” към иновации и конкурентноспособност. Браво! Скоро всички ще са тъпи и болни, но пък ще имат работа на МРЗ.

Сега мисля да изхейтя Ангелкова за изолаторите в хотелите, които иска.

Ще й напиша да почне от премиера, че заради неговите приказки детето мисли, че имам Майбах, Ламборджини и багер, и ги крия в бетонния възел, който съм купила чрез едната офшорка на Бахамите.

Естествено, че нямам кафе, и, почесвайки се, реших спонтанно да ида да пия бира, понеже и без това стана обяд, а и отвориха кръчмите, и там да добия вдъхновение за следващия хейт, който ще бъде за това как Бойко учи световните лидери на мерки и те му се обаждат по 5 пъти на ден по телефона, да се консултират с него.

Ох, сега пък излязло и разследване на Антикорупционния фонд за далаверата с фурмите.
Нито една фурма не стигна до нас, тулупите-маргинали…

О, в “Дневник” пишат, че Варненското езеро е замърсено с фекалии от август 2019-та и никой не е казал на хората. За там ще припомня великата мисъл на премиера, че въздушните маси се движат, и ще обясня, че и с водата е така. Течения разни носят смрад към Варненския фар и заведенията на пристанището. Там собствениците на кръчми трябва да раздават очила със сини стъкла на клиентите и щипки за нос.

Браво! Днес отметнах доста хейт.

Детето намерило някакви 10 лв. в сакото ми от абитуриентската и хапнало.

Страхотен тулуп-маргинал ще излезе от него, защото му публикували писмото до Сачева в сайтовете за маргинали.

Лягам си спокойна, понеже утре ще предложа на премиера, да пусне първо ваучери за отпуски преди ваучерите за почивка, и така до следващия ден…

 

Стела Николова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.