Home » Авторски страници

Българите, блокирани на летище “Шарл де Гол”, излетяха за София

2020.05.07 Няма коментари
Spread the love

Групата от 73 български граждани, недопуснати във Франция, излетя от Париж за София, съобщи пресцентърът на МВнР.

Снимка: bgtourism.bg

Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище „Шарл де Гол“ в Париж, като разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач.

Групата e пристигнала на летище „Шарл де Гол“ в Париж на 5 май, като работниците са били наети в България чрез посредническа фирма. Българските граждани са имали сключени договори и адрес, на който ще бъдат настанени, но не отговарят на условието постоянно да живеят във Франция, за да бъдат допуснати. Според приетите ограничителни мерки в страната, местните власти разрешават влизане на граждани на Европейския съюз, които имат във Франция постоянно местожителство, което изключва сезонните работници.

Екипът на посолството ни в Париж е оказал съдействие на съгражданите ни, които не са били допуснати на територията на Франция, заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса. Завеждащият консулската служба Милена Узунова е била на летището, заедно с групата българи, вчера и днес, до тяхното качване на борда на самолета.

МВнР отново призовава българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително. И припомня, че от 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8 април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници. Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания, заедно със съпруг/съпруга и децата имq да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.