Home » Авторски страници

Апел за помощ – „Майфортик” и „Алваноцит” за Мариела Георгиева

2020.03.27 Няма коментари
Spread the love

Председателят на Гражданско движение “БОЕЦ” Георги Георгиев апелира на стената на “БОЕЦ” във Фейсбук, за помощ във връзка с медикаменти, необходими спешно на съпругата му Мариела Георгиева, на която наскоро бе направена трансплантация. Ето част от това, което пише г-н Георгиев:

Георги и Мариела Георгиеви. Снимка: Фейсбук

“НЗОК са ни излъгали в понеделник, като ни обещаха, че тази седмица ще има комисия, която да одобри протокола за лекарствата за имуносупресията на съпругата ми Мариела след трансплантацията. Изрично им казах поне сто пъти, че лекарствата ни свършват вторник следващата седмица и не можем да чакаме убийствения и малоумен срок от два месеца, който е „по закон”. Обещанието, че комисията ще заседава дойде, след като звънях поне 40 пъти на 12 различни номера и говорих с поне десет души в НЗОК. Днес (б.р.: вчера) реших да се обадя, за да видя какво се случва и ми казаха, че заседание не е имало, а евентуално другата седмица щяло да има, но председателката била в болничен и не било удобно да я притесняват. Ако не се бях обадил, никой нямаше да ни се обади, за да ни каже да си мрем спокойно и, че лекарства няма да има. Така убива мафията, така убива хиляди всяка година – бездушие, корупция, бюрокрация, некадърност, алчност, това са вирусите-убийци на мафията.

Няма да ни убият и сега, няколко пъти опитаха и не успяха. Ще се преборим, знаехме какво ни чака, като се прибрахме от Франция, но и през ум не ни е минавало да не се прибираме, защото тук е нашият живот и тук са битките, които водим, каузата, която осмисля живота ни. Ние си знаем каква е цената, която плащаме, и през какво сме минали и минаваме, но всяка цена си струва.

Съпругата ми приема седем медикамента. 4 си купуваме и за тях Касата не отпуска рецепта. Най-важните, имуносупресорите и антивирусните, са три, като едно от тях – Програф имаме, благодарение на Жоро Пеев и Юсуф. Трябват ни и то спешно другите две – „Майфортик” и „Алваноцит”. Ще сме благодарни на добри хора, които имат резерви, да ни помогнат сега и след това ще им ги възстановим, за съжаление не може да ги платим. За контакт – 0899591399 – Георги Георгиев. НЕ СЪБИРАМЕ ПАРИ! И НИКОГА НЕ СМЕ СЪБИРАЛИ. Продаваме каквото имаме, но пари НЕ събираме. Трябват ни медикаментите, ако някой има резерви и може да помогне. Благодарим от сърце…

Благодаря на всички бойци, приятели, биволи и непримирими граждани, които бяха до нас през всичките тези битки. Битката срещу мафията и корупцията е битка за свобода и живот! Благодаря и на Мариелка, моето момиче, най-силния човек, когото познавам! Гражданите сме по-силни от мафията, вярвам в това!

Днес ми блокираха и профила и, докато трае репресията, ще публикувам през страницата на БОЕЦ.

С молба към приятели и съмишленици да споделите този пост, за да намерим сега нужните ни животоподдържащи лекарства…

Мариелка, ще успеем, ще се преборим и този път. И всеки следващ път. Обичам те!

26.03.2020 г. Георги Георгиев – БОЕЦ”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.