Home » Авторски страници

Столицата на бесарабските българи ще си партнира с Тракия икономическа зона

2020.03.13 Няма коментари
Spread the love

Делегацията от Болград и екипът на ТИЗ и “Респект консулт”

“Вашият екип има голям опит в привличането на инвеститори. Затова се обръщаме към вас с респект и ще се радваме да работим заедно” – каза Сергей Димитриев, кмет на украинския град Болград, преди да подпише Меморандум за сътрудничество с инж. Пламен Панчев, създател на Тракия икономическа зона /ТИЗ/ и председател на едноименния клъстер. Документът за насърчаване на практическото партньорство бе подписан по време на среща в Община Пловдив на заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Панов, с делегация от неофициалната столица на бесарабските българи и екип на ТИЗ.

Подписване на Меморандум между Болград и Тракия икономическа зона

При посещението си в България представителите от градския съвет и малкия бизнес на Болград се запознаха по-подробно с развитието на Тракия икономическа зона и с реалните възможности за икономическо сътрудничество. “Ще се опитаме да използваме Вашите силни страни – увери гостите инж. Пламен Панчев. – Ще говорим с преработватели да направят фабриките при Вас, вместо да се мъчим да докараме Вашата суровина тук.” В потвърждение на думите си, инж. Панчев заведе делегацията в завода за преработка на домати и чушки в концентрат на фирма „Балкан Агрикалчарал”.

Кметът на Болград Сергей Димитриев (вляво) и Стойчо Георгиев

“Виждаме възможности за съвместна дейност – обмяна на опит и работна сила в отглеждането и преработката на плодове и зеленчуци” – каза по време на срещата изпълнителният директор на фирмата Стойчо Георгиев. Кметът Димитриев акцентира, че в Болградския район е добре развито земеделието. “Имаме и най-ценния ресурс – съвестно работещи хора, научени на труд” – допълни Жанна Суслина, главен специалист по инвестиционни въпроси към Болградския градски съвет.

Г-жа Суслина ще предостави пълна информация относно инвестиционните условия в Украйна на „Респект консулт“, юридическата фирма, която е неделима част от успешното развитие на Тракия икономическа зона. Управляващият съдружник на кантората Катерина Гушкова запозна делегацията и с друг аспект от дейността на екипа – съдействие за законовото пребиваване на чужденци.

Среща в “Балкан Агрикалчарал”

“Имаме нужда от професионалисти като Вас, за да ни дадете насока и да прецените реално нашите възможности, бъдете наши наставници” – емоционално се обърна към инж. Панчев на прекрасен български език Жанна Суслина. Г-жа Суслина дълги години е била директор на известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, където са учили знаменити български държавници и общественици. “Нека с нашия труд и с вашето ноу-хау заедно да направим нещо за град Болград – центърът на бесарабските българи” – пожела Суслина.

В “Балкан Агрикалчарал”

За твърде краткия си престой у нас делегацията успя да разгледа производството и новата логистична база на една от най-големите козметични компании „Био Фреш“ (Biofresh). По време на срещите г-н Димитриев неведнъж изказа благодарност на Ангел Папазов, бившият кмет на Първомай, осъществил връзката между ТИЗ и украинския град. Организацията на визитата у нас бе подпомогната от Катя Стайкова, директор „Връзки с обществеността“ на зоната. Преди да отпътуват от България, Сергей Димитриев и водената от него делегация се срещнаха и с кмета на Бургас Димитър Николов. Черноморската община също е партньор на Тракия икономическа зона.

Среща в Био Фреш

Сергей Димитриев и собствениците на “Био Фреш”

 

Текст и снимки:

Тракия икономическа зона

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.