Home » Авторски страници

Отворено писмо на Сдружение “Солидарност”

2020.02.19 Няма коментари
Spread the love

Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнителни и съдебната система „СОЛИДАРНОСТ“ изпрати днес “Отворено писмо до ръководството на медиите”.

В писмото се казва:

“Уважаеми дами и господа,

Сдружение на потърпевшите от Частните Съдебни Изпълнители и съдебната система – Солидарност / Сдружение „Солидарност“ е създадено с цел защита правата на гражданите, поставени в положение на длъжници или пострадали по друг начин от неправомерни действия на частните съдебни изпълнители или други лица, работещи в правораздавателната система в страната.

Нашата мисия е бъдейки граждански коректив, да следим за спазването на законността; да оказваме помощ, съдействие и подкрепа на гражданите чрез разпространяване на информация; правна помощ на национално и наднационално ниво; постоянен диалог с всички национални и европейски институции и неправителствени организации; предприемане на действия за иницииране на законодателни промени и всички законни начини за защитаване правата на всеки българин в борбата му срещу ЧСИ-та, с/у незаконосъобразни актове на съда и неправомерни действи на магистрати, с/у неефективната структура/закон – ЗОДОВ, банки, монополи, топло-разпределителни дружества, частни колекторски фирми и всички други търговски структури, поставени в привилегировано пред обикновения човек положение.

Истината! ДОПГ – държавно организирана престъпна група за грабеж на българските граждани чрез Заповедното производство по чл. 410 / 417 от ГПК, в която участват съдии, прокурори, ЧСИ и ДСИ, КЧСИ, юристи, оценители, вещи лица със съдействието на Народното събрание и пред безучастния поглед на Главния прокурор, ВСС, КПКОНПИ, Главен съдебен инспектор, Министъра на правосъдието и неговия инспекторат.

Многократно сме сигнализирали министъра за съществуващата незаконна практика на съдилищата в страната да не издават валидни, мотивирани съдебни актове в Заповедното производство, частните съдебни изпълнители да действат без възлагане и без връчване на длъжниците, без да разясняват правата им и без контрол от съда. На практика уреденият по този начин модел на заповедното производство в България отнема правото на защита на потребителите и действа в пряк интерес на монополисти, банки, ЧСИ и колекторски фирми, грубо погазвайки по този начин Конституцията, Правото на Европейския съюз и Хартата на основните права на ЕС.

Интересно ще бъде да се разкрие и какво представлява “тъмната стая” в СРС. Там се съхраняват над 150 000 непреключени дела, по които на длъжниците не са връчени Заповедите и Разпорежданията, а изпълнителните листове ги няма и са предадени незаконно на взискателите преди да бъде дадена възможност за обжалването им от ДЛЪЖНИЦИТЕ.

– Кой извършва престъпление спрямо правосъдието? Кой знае за него и го прикрива? Защо юристите мълчат?

– Как ЧСИ действат без възлагане от съда и без валиден съдебен акт подлежащ на принудително изпълнение?

– Преправят ли поканите за доброволно изпълнение ЧСИ и това не е ли документно престъпление?

И много други въпроси, на които институциите ще им се наложи да отговарят пред Комисията по петиции към Европейския парламент от 24.02 – 26.02.20 тук в София!

На 21.02.20. от 14.00 ч. Сдружение “Солидарност” има среща при Омбудсмана с всички институции, отговорни за правосъдието и ЧСИ, която ще излъчваме на живо. По същото време е организиран митинг в подкрепа на Омбудсмана, като изискваме от нея да застане на страната на пострадалите от съда и ЧСИ. Гледайте ни на живо! ИСТИНАТА вече няма кой да я скрие!

На 24.02.20 от 17.15 ч. в представителството на ЕП на ул. “Раковска” №124 ще има изслушване пред Комисията по петиции към ЕП, която пристига да изслуша подадени от нас 27 петиции срещу съда и ЧСИ, и изслушвания през 2018 г., и изслушвания през 2019 г. в Европейски парламент. Ще има среща на мисията и с ВСС, Министъра на правосъдието, омбудсмана и др. Ще бъдат тук 3 дни, тъй като са осъдени незаконно над 3 милиона българи!

Гражданското сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система “СОЛИДАРНОСТ” организира протест пред Министерство на правосъдието, с искане за незабавна оставка на Данаил Кирилов и заместник-министър Десислава Ахладова, поради очевидната им неспособност и нежелание да решат проблемите в съдебната система, действащия ГПК и произвола на ЧСИ в България.

Протестът ще премине със шествие по ул. СЛАВЯНСКА, ул. РАКОВСКИ и ще завърши пред представителството на Европейската комисия и Европейския парламент на ул. “Раковски” 124, където ще бъдат внесени протестни писма до двете институции, за бездействието им спрямо България по отношение на НЕефективните действия във правосъдната система и в страната.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.