Home » Авторски страници, българи зад граница

Арександър Дърводелски награден за принос към българската политическа емиграция в САЩ

2020.02.17 Няма коментари
Spread the love

Инж. Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт в САЩ, издател и главен редактор на сп. “Борба”, бе награден със специална грамота на Държавната агенция за българите в чужбина към Министерски съвет на Р. България. Наградата, която е за дългогодишна, активна и родолюбива обществено-политическа дейност на американска земя, за принос към българската политическа емиграция в САЩ, се дава на г-н Дърводелски и по повод неговата 93-годишнина. Тя му бе връчена на 9 февруари т.г. в Чикаго, лично от българския генерален консул Иван Анчев.

Иван Анчев чете текста на грамотата, в присъствието на отличения Александър Дърводелски. Снимка: Скрийшот от видео на Български национален фронт

Александър Дърводелски каза при награждаването си, че тази награда не е само за него, а и за всички български политически емигранти по света след 1944 г., борили се за свободата и демокрацията в своята родина. И пожела на младите да продължат техния път, и да доведат България до благоденствие.

Видеозапис от връчването на наградата:

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.