Home » Авторски страници

Подготвя ли се смазването на ТВ “Евроком”?

2020.01.16 Няма коментари
Spread the love

“Има внесен сигнал до Върховна прокуратура, разбирайте до главния прокурор Иван Гешев, срещу Телевизия „Евроком“ за незаконно финансиране. „Евроком“ ще бъде размазана, защото те имат нужда от едно показно убийство на медия, защото напоследък медиите и гражданите повярваха в своите сили. Това каза лидерът на ГД „БОЕЦ“ Георги Георгиев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“. „Сигналът е внесен от лицето Николай Бареков. След като е разпределена специализирана прокуратура, значи всичко е по сценарий. До момента самият той е финансирал телевизията, а подава сигнал за незаконно финансиране“, допълни Георги Георгиев.” – из информация на ТВ “Евроком”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

“БОЕЦ”: Прокуратурата подготвя показното убийство на телевизия “Евроком”

Вчера стана ясно, че има подаден сигнал до ВКП (разбирайте Гешев) срещу телевизия “Евроком”. “БОЕЦ” проверихме информацията и тя бе официално потвърдена от прокуратурата. Сигналът е за “незаконно финансиране” и негов автор е Николай Бареков. Прокуратурата е реагирала светкавично и сигналът е разпределен на Специализирана прокуратура, ръководена доскоро лично от Гешев и занимаваща се с разследвания срещу министри, депутати и магистрати.

Подобни сигнали никога не са плод на нечия самоинициатива. Винаги става дума за сценарий с конкретна цел. В случая целта е телевизия “Евроком” да бъде унищожена и работещите в нея журналисти да бъдат свалени от ефир. Предаванията на Люба Кулезич, Владо Береану, Сашо Диков, Николай Колев и др. дават последната свободна трибуна в телевизионното пространство в България. Поставят теми и канят гости, които никъде другаде не могат да бъдат чути и коментирани, освен при тях и Веселин Дремджиев! Теми и гости, неудобни за властимащите. Самият Бареков доскоро имаше предаване, като външна продукция в Евроком, за което си плащаше, но преди Нова година договорът му бе прекратен. Евроком бе и единствената телевизия, която отразяваше обективно всички процеси и протести, свързани с избора на Гешев от самото начало. Знаем, че свободата на словото не е на почит в България, и всеки, имащ куража да говори и отстоява Истината, се превръща в мишена за Прокуратура, НАП, ДАНС, ГД БОП и т.н. БОЕЦ сме изпитвали на собственият си гръб силата на тези бухалки. По същият сценарий – донос до прокуратурата за „незаконно финансиране”, след което – ревизии, призовки, досъдебни, разпити и целият ченгеджийски арсенал!

Предполагаме, че става дума за сценария, по който бе унищожена и покойната вече телевизия BiT. Разликата е, че BiT я купиха, за да я унищожат и свалят водещите и журналисти от ефир, докато Евроком, която явно не се продава, ще бъда ударена брутално със същата цел. Това са същите журналисти – Кулезич, Диков и колегите им, които бяха и в основата на офиса в България на BiT! Историята се повтаря. Този път обаче гражданите можем и трябва да реагираме, защото това е удар не само срещу една частна медия, а удар срещу свободата на словото, срещу всеки един от нас! В ход е цяла гнусна и брутална кампания срещу свободните медии. Нещо, което Гешев заяви още преди неговият избор и бърза да реализира. Ударите срещу сайтовете Биволъ, Фрогнюз, както и свалянето от ефир на неудобни за властта журналисти, работещи в медии, придобити от близки до властта олигарси, е в ход още от миналата година. Прокуратурата издаде Европейска заповед за разпит на журналиста Атанас Чобанов, заради разкритията на Биволъ по “Апартамент-гейт” и “Къщи за гости”! А ударите и репресиите срещу “БОЕЦ” станаха ежедневни и все по-брутални.

Журналистите Люба Кулезич и Сащо Диков – част от екипа на ТВ “Евроком”

От нашия опит ще Ви кажем какво ще последва – с цялата сила на институции-бухалки “Евроком” ще бъде ударена по най-бруталния и показен начин, на който са способни. Разбира се, широко отразено от лешоядните им дръжки на микрофони. Първо ще ги свържат с Цветан Василев или с някой друг олигарх, който уж финансирал незаконно медията. Не им трябват доказателства, нужен им е само донос или дори фалшив сигнал. Класика, която се изтърка, но няма за какво друго да се хванат. Ще гледаме как „качулките” от ДАНС или ГД БОП нахлуват в една частна медия, изземват компютри и документи, ще гледаме показни арести на собственици и журналисти, ще наблюдаваме едно убийство. Всъщност, ако прокуратурата иска да разследва медия и лица финансирани незаконно, то спокойно може да разследва Николай Бареков и „неговата” телевизия, в която бяха налети милиони от КТБ и Цветан Василев. Вместо това прокуратурата иска да убие “Евроком”. Ако го позволим! Защото гражданите имаме силата да спрем това мракобесие! Първото и най-важното е да дадем максимална гласност на случващото се! Да алармираме международните институции и медии. И да се организираме за ответна реакция.

На 23 януари “БОЕЦ” и непримиримите граждани излизаме в 10.00 ч. пред Висшия съдебен съвет, с искане за Оставките на Гешев и правителството. Ще добавим и още една цел – ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ “ЕВРОКОМ” И СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ!

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.