Home » Авторски страници

Протест в София пред Омбудсмана срещу безобразия на ЧСИ

2020.01.15 Няма коментари
Spread the love

На 17 януари, петък, от 12 до 14 часа местно време, пред сградата на Националния омбудсман в София (ул. “Георг Вашингтон” 22) ще се проведе митинг-протест срещу беззакония на ЧСИ Мария Цачева, както и срещу други незаконни действия на частни съдебни изпълнители в България. Протестът е в подкрепа на Завен Астадуров, член на Сдружението на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система “Солидарност”, на когото е отнето единственото жилище.

Ето какво пишат организаторите на протеста:

“Протестът е в подкрепа на члена на Сдружението на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система “СОЛИДАРНОСТ” Завен Астадуров и отнемането на единственото му жилище, с незаконни действия от страна на съда и ЧСИ Мария Цачева.

Искаме среща и съдействие от омбудсмана г-жа Диана Ковачева не само срещу ЧСИ Мария Цачева, но и срещу другите незаконни действия, извършвани от ЧСИ на територията на цялата страна. Ще изискаме от нея внасяне на законопроект в Народното събрание за отмяна на чл. 410 и чл. 417 от ГПК (бързото производство), отмяна на Закона за частните съдебни изпълнители като противоконституционен и сезиране на Конституционния съд. Също така ще настояваме за пълно съдействие от нея и екипа ѝ за коренна промяна на това “недоносче” – Гражданския процесуален кодекс и организиране на кръгла маса по тези въпроси, на която да бъдат поканени професори и доктори по право от университетите, които да дадат своите предложения. Призоваваме потърпевшите от незаконните действия на ЧСИ да носят своите жалби и да станат членове на нашето гражданско сдружение.

Само обединени сме силни!

Тел. за контакт: 0876 671 109; 0883 737 001″

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.